• Haberler
  • Malatya
  • Vali Ersin Yazıcı Buğday Hasadı Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı Buğday Hasadı Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, tarımsal üretimde sürekli olarak gelişen ilimizinBattalgazi İlçesi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenenbuğday hasadı programına katıldı.

Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, tarım, gıda teknolojisi ve yiyecek içecek hizmetleri alanlarında, 275 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden okulun bünyesinde, 350 dekar ekilebilir arazi bulunmaktadır. Okulda buğday üretimi, yem bitkileri, rulo çim, sebze fidesi, yemek, ekmek ve yumurtacı tavuk üretimi gibi faaliyetler devam etmektedir. Bu yıl yapılan 200 dekar buğday ekiminden 100 tondan fazla buğday hasadı beklenmektedir. 
Programa Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar,öğretmenler, öğrenciler veçiftçiler katıldı.
Türkiye ekonomisi için tarımın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Yazıcı; “ Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tarımsal faaliyetleri başarıylagerçekleştirmektedir. Birkaç yıl önce yaşanan pandemi dönemi ile birlikte bütün dünya sıkıntılı bir süreç yaşadı. Bildiğimiz bir gerçeği bu süreçle tekrar hatırladık.Pandemi döneminde bir çok şey öğrendik ama en önemlisi şuydu; zenginliklerimizin pekde işe yaramadığı gerçeğini tecrübe ettik. Yaşamın devam edebilmesi için su ve havadan sonra gıdayaihtiyaç vardır. Devlet olarak, tarımsal faaliyetleri desteklemek ve çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi için sorumluluklarımızı yerine getirerek, katkı sunmaya devam edeceğiz. Gıdayı, çiftçilerimizin üretimi doğrultusunda elde ediyoruz. Pandemiden sonra en stratejik sektörün tarım olduğunu tüm dünya olarak, hep beraber bir kez daha öğrendik. Dolayısıyla Malatya’mızda başta kayısı olmak üzere, buğday, arpa ve diğer ürünleri en kaliteli bir şekilde üretmeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz mahsulleri, üretirken her daim dünya standartlarında üretmeli ve Türk çiftçisinin en iyi üretim yaptığını bütün dünyaya göstermelidir. İhraç ettiğimiz her ürünün, geri dönüşümüne sebep olmadan ne üretiyorsak, en kalitelisini üretmeliyiz. Malatya Valiliği olarak her daim çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Malatya çiftçimizin bol ve bereketli bir dönem geçirmesini diliyorum” dedi.
Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından, biçerdöver ile yapılan hasadın dorseye aktarımı ve okul içerisinde bulunan Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde incelemelerde bulunulmasıyla program sona erdi.
 

Bakmadan Geçme