Vali Baruş, Koltuğunu Küçük Vali Uvat'a Devretti

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Yeşilyurt İlçesi Sadiye Ünsalan İlkokulu 4'inci sınıf öğrencisi Nida Uvat'a teslim etti.

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Yeşilyurt İlçesi Sadiye Ünsalan İlkokulu 4’inci sınıf öğrencisi Nida Uvat’a teslim etti.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 99. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Sadiye Ünsalan İlkokulu Müdürü Erhan Çolak ve Öğretmen Hacı Hüseyin Kılıç ile birlikte Valilik Makamına gelen Öğrenci Uvat’a Vali Baruş temsili olarak valilik koltuğunu devrederek hayırlı olması dileklerini iletip görevinde başarılar diledi.

 

 

“Bugün 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıldönümü. Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Türk çocuklarına ve dünya çocuklarına armağanı olan büyük bir gün” diyerek başladığı konuşmasında Vali Baruş, ziyaretten ve temsili olarak koltuğunu küçük Vali Uvat’a devretmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İnşallah sende ileride bu makamlara oturan ve Milletimize, Cumhuriyetimize hizmet eden çok önemli bir makam sahibi olursun” dedi.

 

Küçük Vali Uvat da dilek ve temennileri için Vali Baruş’a “Bana bu fırsatı verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum, öğrenci arkadaşlarım ve tüm çocukları temsilen bulunduğum bu makamda olduğum için gururluyum bütün çocukların bayramını kutluyor, herkese sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Küçük Vali Uvat göreve başladığı ilk dakikalarda İl Sağlık Müdürü ve İl Emniyet Müdürünü telefonla arayarak talimatlar verdi.

 

Ziyaret sonunda Vali Baruş,  küçük Vali Uvat’a kitap seti hediye etti.

 

Ziyaretin ardından Küçük Vali Uvat’la birlikte törenin düzenleneceği Merkez Kapalı Spor Salonuna geçen Vali Baruş burada 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Hançeri Sayat, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Tuğg. Selim Karsavuranoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Protokol üyeleri, kamu kurum kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katıldığı töreni izledi.

Bakmadan Geçme