Unutmayalım, Cihazların fişini çekmek İnsanlığın fişini çekmekten kolaydır.
Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez Bilgisayar kelimesinin kökeni ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez Bilgisayar kelimesinin kökeni ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doğu Akdeniz Üniversitesinden mezun olan ve şu anda Yerelde Bilgi İşlem merkezinde çalışmasına devam eden Sönmez, " Mühendislik kelime anlamı itibari ile Arapçadan dilimize gelmekte olup geometriyi (Matematiği) bilen demektir." dedi.
Bilgisayar Müjendisi Önder Sönmez açıklamasına şöyle devam etti;
"Bilgisayarlar kelime kökeni itibari ile her ne kadar ilk dönemlerde bilgi saymak ve 4 işlem hesaplarını kolaylaştırmak için icat edilmiş olsa da; Gelişen dünya üzerinde Arz’ın merkezinden evrenin keşfine kadar; otonom ve yapay zekâ teknolojilerinden Akıllı telefon endüstrisine kadar hayatımızın bir parçası olmuş hatta hayatımızı bile şekillendirmeye başlamıştır.
Mühendislik kelime anlamı itibari ile Arapçadan dilimize gelmekte olup geometriyi (Matematiği) bilen demektir. "dedi.
İki unsurun ortak noktasına da değinen Sönmez; "
"Peki, bu iki unsurun ortak noktası ne olabilir?
Elbette ikisinin birçok ortak yönü sayılabilir ancak asıl en önemli amacı insan hayatını kolaylaştırmak, bilgiye en kolay yoldan erişim sağlamak ve Dünyada neler olup bittiğinden haberdar olmaktır.
Dünya, Covid-19 Salgın hastalığını işte bu iki unsurun birleştiği noktada çok hızlı bir şekilde öğrenmeye ve hakkında bilgi edinmeye çalıştı. Akıllı telefonlar sayesinde en hızlı bilgiye anında ulaşabilmemiz sağlandı. Ancak, internet olarak adlandırdığımız sanal dünyada her şey gerçekten doğru mu? Belki de her şey gördüğümüzden çok farklıdır!
Her gördüğümüzü doğru kabul edersek sorgulamayan ve araştırmayan, daha kötüsü merak etmeyen bir birey haline geliriz ki bu da bizi sadece kullanıcı durumuna getirir. Ancak tam tersine; bilgiye hızlı erişerek ve erişilen bilgi hakkında araştırma yaparak doğruluğunu öğrenebilir ve gerçek bilgiye ulaşabiliriz.
Sadece kullanıcı olmak, yapay zeka ile birlikte artık bilgisayarların bile özelliği olmaktan çıktı. Yapay zeka ile bilgisayarlar artık öğrenebilir ve öğrendiklerini uygulayabilir duruma geldiler. Sadece kullanıcı olmak, 50 ya da 100 yıl sonra bizi insan olmanın ve hatta insanlığın sonuna doğru götürebilir. Unutmayalım, Cihazların fişini çekmek; İnsanlığın fişini çekmekten kolaydır."ifadelerini kullandı.