Ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın

Anadolu İttifak adı altında görüşmelerin devam ettiğine değinen Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Çalışmalarımız devam ediyor. Ülkenin şuan birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Biz Anadolu Birliği Partisi olarak; ötekileştirmeye, ayrıştırmaya değil birleştirmeye, bir olmaya ve birlikte yönetmeye talibiz. Halk için Hak’la birlikte diyerek mitingler yapıyoruz. Siyasilerin bugüne kadarki yöntemi böl parçala yönetti. Bizi böldü parçaladı ve yönettiler. Ne oldu Ergenekoncular, Balyozcular. Demek ki bizi kandırmışlar. Türki milleti artık bunlara inanmayacak aldanmayacak. Her gelen bu millete zarar verdi. Bu millet bunlara gereken cevabı verecektir. Darbelerin her türlüsüne karşıyız” dedi.

Ülke ekonomisinin kötü yönetildiğini ifade eden Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Ülkemiz kötü yönetiliyor, içi boşaltıldı. Ülkemizin bütçesini boşalttılar. Ekonomi bitti. Sebze meyve, tüpgaz iğneden ipliğe 38 45 arasında artış var. Enflasyonu TÜİK yaklaşık Yüzde 22 olarak açıklıyor gerçeği Yüzde 40’ları buldu. İHA, SİHA var diye hava atıyoruz ama ABD’nin kapısında F-35’leri verin diye bekliyoruz. F-16 için alım izni bekliyoruz. Varsa gerçekten ciddi bir savunma sanayi kendi uçağımızı yapalım. Ama lafta değil gerçekten üretelim. BAE ve Katar ile görüşüyorlar. Adamlar yine mi dilenmeye geldiniz tavrıyla konuşuyor. Bunlar ülkemize yakışmıyor” ifadelerini kullandı.  

Halktan kopuk bir yönetim anlayışının hakim olduğunun altını çizen Yalçın, “Çiftçiye, esnafa memura destek verilsin. Bunların tuzu kuru, halkın sorun ve sıkıntılarına yabancılar. Ekmek kaç para haberleri yok. Bir dönem çıkıp simit hesabı yapılıyordu, buyurun şimdi yapın simit hesabını da görelim. Yüzünüz varsa halkın içine karışın görün geçim derdi ne boyutta, çarşı pazarda sebze meyve kaç para. Bizim iktidarımızda milletvekilinin maaşı Atatürk’ün de dediği gibi öğretmen maaşından fazla olmayacak. Bir kişi 4-5 yerden maaş alamayacak. Partilere yapılan yardımların kaldırılması lazım. Partiler vekiller il teşkilatları kendi imkanlarıyla siyaset yapmalı. Adaleti sağlayacağız. Yapılan yanlışlara dur demek için geliyoruz. Liyakate önem vereceğiz, bir yılda 3 bakan değişmeyecek. Gece yarısı müdürler değişmeyecek. Liyakati sağlayacağız ve işi ehline vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme