Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Yapılan son değerlendirmelere göre Giresun, Rize, Trabzon, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre Giresun, Rize, Trabzon, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Giresun, Rize, Trabzon, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşamın ilk saatlerinde Rize ve Artvin'in kuzeyinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. (İLKHA)

Bakmadan Geçme