• Haberler
  • Asayiş
  • TUSAŞ saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti 14 kişi yaralandı

TUSAŞ saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti 14 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin de yaralandığını bildird

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesine yönelik saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırının gerçekleştiği TUSAŞ tesislerine gitti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "4 şehit, 14 yaralımız var, 3'ünün durumu ağır" dedi. Yerlikaya, 2 teröristin de etkisiz hale getirildiğini kaydederek, "Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız" dedi.

Edinilen bilgilere göre de saldırının vardiya değişimi sırasına meydana geldiği belirtildi.

Rusya'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saldırıda 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Saldırıyı lanetliyorum şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde haber aldım. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır" dedi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Konuşmaya çıkmadan önce TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım. Kendisi haberi doğruladı. Henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle gayretle kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi buradan sunmak istiyorum" dedi.

Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezi olan TUSAŞ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuruldu. (İLKHA)

Bakmadan Geçme