Türkiye Uyanış Partisi'nden Erken Seçim Çağrısı

Demokratik Cephe Oluşturmak Adına Meşru Müdafaa İlkelerimiz..

Türkiye Uyanış Partisi Genel Başkanı Ahmet İmrek, Demokratik Cephe Oluşturmak Adına Meşru Müdafaa İlkelerimiz adı altında bir paylaşım gerçekleştirdi.

Genel Başkan İmrek, "İttifak ve tüm siyasi parti bileşenlerimizin mevcut iktidar ve muhalefete karşı kin ve öfkesi sokağın etkisiyle ciddi boyutlara ulaşmıştır. Ana Muhalefetin baskıladığı %20 oranındaki seçmen kitlesinin desteğiyle harekete geçen iktidar da baskı ve zulüm olarak görülen, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden adımlarını sıkılaştırmıştır. Medyada yoğun olarak “başka çare yok” algısıyla, Mehmet ŞİMŞEK’in gölgesinde oluşturulan ekonomik gündem; göçmen, küresel güç odakları ve işbirlikçilerine sağlanan ayrıcalıkları örtbas etmektedir. Milletimiz “düdüklü tencere gibi işlev gören TBMM bileşenleri” nin hepsinden rahatsızdır ve derhal erken seçim istemektedir. Bu kapsamda Türkiye Uyanış Partisi olarak şu çizgileri ve ilkeleri savunmaya devam ediyoruz.

1. Bugünkü TBMM bileşenlerinin kamuoyundaki karşılığı azınlıktır. Azınlığın oy birliğiyle bile olsa Anayasayı referanduma götürmeden yürürlüğe koyması kabul edilemez. Fiilen anayasasız bir düzende yaşadığımız bu durumun değişmesi için derhal seçimden başka önceliğimiz ve gündemimiz olmayacaktır.
2. Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin etkisizleştirdiği TBMM’nin onayladığı yasalardan kişi hak ve özgürlüklerine, mal ve can güvenliğine, özel mülkün dokunulmazlığına aykırı olanlara karşı direnenlerin yanındayız.
3. Ülkemize göçmen girişi derhal durdurulmalıdır. Göçmenlerin girişine ihmal veya başka gerekçelerle göz yuman veya izin verenler hakkında “teröre yardım ve yataklık, ülke güvenliğini tehlikeye atmaktan” dolayı kovuşturma açılmalıdır ve açılacaktır.
4. Kamu kurum ve kuruluşları ile kolluk kuvvetlerinin konusu suç olan eylemlere doğrudan veya dolaylı destek vermemesi gerekir. Aksi davranışlar gasp, taciz, kişisel haklara, özel mülkiyete tecavüzden başlayarak teröre yardım ve yataklığa kadar uzanan bir çerçevede işlem görmelidir.
5. Türkiye Cumhuriyetinin misakı milli sınırları içinde kamusal alanda beş temel bileşeni vardır: TEK VATAN(Türkiye), TEK MİLLET(bütün bileşenleri kurucu unsurları ile Türk Milleti), TEK DEVLET(Türkiye Cumhuriyeti Devleti), TEK BAYRAK(Ay yıldızlı al bayrak), TEK DİL(Resmi ve Ana dil Türkçe). Ülkemizde halklar, cemaat ve tarikatlar üzerinden etnik, dinsel ve mezhepsel kimlikler dayatanlar, propaganda yapanlar “vatana ihanet” suçu işlemiş kabul edilmelidir."dedi.

Türkiye Uyanış Partisi ve aynı hörüş ve doğrultuda fikir birliği içinde olduğumuz siyasi partilerle birlikte yukarıdaki ilkeleri vatan ve milletin namusu olarak görür. 

Bakmadan Geçme