• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye'nin yedi ilinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili dokuz kişi tutuklandı

Türkiye'nin yedi ilinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili dokuz kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin birçok ilinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin birçok ilinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını duyurdu.

Tunç, X gazetesine yaptığı açıklamada, gözaltıların Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ildeki Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen devam eden soruşturmanın sonucu olduğunu belirtti.

Şu ana kadar yapılan hukuki işlemler şu şekilde:

- Gözaltına alınan 22 şüpheliden 9'u tutuklandı.

- 5 şüpheli adli kontrol altına alındı.

- Bir şüpheli ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

- Olayla ilgili 7 şüpheli gözaltına alınırken soruşturma sürüyor.

Bakan, soruşturmaların kapsamlı olduğunu ve yangınların kökenlerini ve faillerini belirlemek için konuya çok yönlü yaklaşıldığını vurguladı. Yaşamın hayati bir kaynağı olarak adlandırdığı Türkiye ormanlarının korunmasının kritik önemini vurguladı.

Tunç, yangınlardan etkilenen vatandaşlara en iyi dileklerini iletti ve ülkenin yeşil alanlarını korumak için durmaksızın çalışan ekiplere derin şükranlarını sundu. "Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha en iyi dileklerimi iletiyorum ve #GreenHomeland'ımızı korumak için yorulmadan çalışan tüm ekiplerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Orman yangınları etkilenen bölgelerde önemli hasara yol açarken, acil servisler ve gönüllüler yangınları kontrol altına almak ve daha fazla yıkımı azaltmak için yorulmadan çalışıyor . (ILKHA)

Bakmadan Geçme