• Haberler
  • Spor
  • Türkiye Basketbol Federasyonu Yarın Seçime Gidiyor, Aday Efe Aydan Hedeflerini Açıkladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Yarın Seçime Gidiyor, Aday Efe Aydan Hedeflerini Açıkladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Yarın Seçime Gidiyor, Aday Efe Aydan Hedeflerini Açıkladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurul toplantısını yarın gerçekleştirilecek. Ankara'da gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulda Basketbol Federasyonu'nun yeni başkanı belli olacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu​'nda başkanlık seçiminin yapılacağı olağan genel kurulun tarihi belli oldu. İki adayın katılımıyla gerçekleştirilecek olan seçimlerde eski milli basketbolcular karşı karşıya gelecek. Başkanlık seçimine sayılı saatler kala açıklama yapan başkan adayı Efe Aydan, “Biz göreve basketbol için talibiz. Başka beklentimiz yok. Basketbolun doğrularını, nasıl gelişmesi gerektiğini ve nereye varması gerektiğini anlatacağız. Bu konuda delegelerin hassas davranacağını ve çıkar ilişkisi içerisinde olmayacaklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı. Aydan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Basketbol bizim ana branşımızdan biriydi ama kaybetmek üzereyiz. Milli takım ile 2028 Olimpiyatları'na gitmeyi ve orada derece kovalamayı hedefliyoruz. 2 yıl sonra da Avrupa Şampiyonası'nda bir şeyler yapmamız lazım.”

Disiplin Kurulu Üyesi adayı olan Mehmet İlker Birgan ise “Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Adayımız sayın Efe Aydan’ın da belirtmiş olduğu gibi biz göreve basketbol için talibiz. Ülkemizin basketbol alanında sahip olduğu potansiyelin farkındayız” diye konuştu.

 

Birgan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Amacımız bu potansiyelin ortaya çıkarılmasının önündeki engelleri kararlılıkla aşmak ve Türk basketboluna hak ettiği değeri kazandırmak. Türkiye Basketbol Federasyonunu kurumsal, şeffaf ve hesap verilebilir bir yapıya dönüştüreceğiz. Basketbolun doğrularını, nasıl gelişmesi gerektiğini ve nereye varması gerektiğini anlatacağız. Milli takımımızın önünde oldukça önemli iki organizasyon bulunuyor. Bizim de öncelikli hedefimiz 2028 Olimpiyatları ve 2026 Avrupa Şampiyonası için en iyi şekilde hazırlanıp güzel sonuçlar almak. Bunun için de Milli Takımımıza yeni bir nefes ve heyecan getirerek hepimiz en iyisi için çabalayacağız.”

 

BASKETBOL FEDERASYONU BAŞKAN ADAYI EFE AYDAN KİMDİR?

Efe Aydan 4 Mayıs 1995 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Opera sanatçısı ve oyuncu Sevda Aydan'ın oğlu olan Efe Aydan basketbola 16 yaşında Galatasaray'da başladı. Sırasıyla Karşıyaka, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Beşiktaş, Paşabahçe ve Tofaş takımlarında oynadı.

1981 yılında Avrupa Karması'na seçilen ikinci Türk basketbolcu olan Efe Aydan Türkiye Milli Basketbol Takımı'nda 259 maç forma giyerek en fazla oynayan ve en fazla kaptanlık (124 kez) yapan sporcu unvanını aldı.

Bakmadan Geçme