Türk Telekom'dan fiber skandal
Türk Telekom'dan fiber skandal
Ticari Danışman ve Reklamcı Abdullah KOÇOĞLU, kamuoyu yararına yaptığı basın açıklamasında Türk Telekom firmasının 24 bit internet hızına geçiş kampanyasının skandaldan ibaret olduğunu belirtti.
Koçoğlu, kamuoyu yararına basına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Türk Telekom firması müşteri temsilcisi tarafından arandım ve 24 bit internet hızına geçiş için görüşme sağladık. Söz konusu görüşme esnasında tarafıma, geçiş süreci dahilinde internet kullanımının askıya alınacağına dair bir açıklama yapılmadı. Kampanya onayıma binaen Türk Telekom firması, 24 bit internet hızını destekleyen modem gönderdi. Modemi bağladım ancak, DSL bağlantısı gerçekleşmediğinden internet erişimi sağlayamadım. Müşteri temsilcisi ile yaptığım 2. görüşmede tarafıma, işlemlerin sürdüğü, bu sebeple modemi bir süre sonra kullanmaya başlayabileceğim ve o süreye kadar eski modemim ile internet kullanımına devam edebileceğim söylendi. Eski modemi tekrardan bağlamama rağmen internete erişim sağlayamayınca müşteri temsilcisi ile 3. kez iletişime geçtim. Bu kez müşteri temsilcisi, 2 ila 12 gün aralığında değişen süre içinde internet erişiminin olmayacağını ve bunun standart bir uygulama olduğunu söyledi.
Özetle; Türk Telekom firması tarafıma 24 bit kampanyasını satarken, 2 ila 12 gün aralığında internet erişiminin olmayacağına ilişkin net bir bilgi geçmedi ve bu doğrultuda söz konusu kesintiye odaklı ek onaya gereksinim duymadı. Bana açık ve net bir şekilde internetimin 2 ila 12 gün aralığında kesileceği belirtilse idi, kesinlikle satın alma işlemi gerçekleştirmezdim. Kampanyasını satıyor ve kesinti dönemine ait ay sonunda parasını kesintisiz şekilde tahsil edeceği erişim hizmetini kısıtlıyor. Yanı sıra yaşattığı onca mağduriyet de cabası. Söz konusu kampanya bana göre başlı başına bir skandal.
Özellikle yayıncıları alakadar eden bir başka önemli konu ise Türk Telekom bünyesinde yer alan dijital e-dergi satış platformu ile alakalı. Basılı yayınlarımızı Türk Telekom bünyesindeki e-dergi satış platformuna dahil etmek için, güç bela mail kanalı ile sözde bir yetkiliye erişim sağladık. Yayınlarımızdan birer sayı talep etti, gönderdik. Aradan bir yıla yakın süre geçti, ne arayan var ne soran. Gönderimizi yineledik, sonuç yok. Gönderiye, müspet ya da menfi yönde bir bilgi ile dönüş yapmaya bile gereksinim duymadılar. Anlayacağınız, Türk Telekom firmasının e-dergi satış platformu iyiden iyiye başıboş kalmış görünüyor. Kurumun, bu yönde söz konusu departmana çekidüzen vermesi ve hem yayıncılara hem de hizmet sağladığı kamuoyuna saygı ve dahi ilgi gösterecek yeni kadrolar, özellikle de bu sorunların üstesinden gelebilecek çözüm odaklı hareket edebilen yöneticiler ataması şart.”