• Haberler
  • Genel
  • Türk Eğitim Sendikasının Toplu İş Sözleşmesi

Türk Eğitim Sendikasının Toplu İş Sözleşmesi

5 milyon çalışanın aileleri ile birlikte 20 milyon insanımızın sorumluluğu ile o masaya oturuyoruz.

Başlamasına sayılı günler kala, Toplu Sözleşme masasında Türk Eğitim Sen olarak sunacağımız talepleri açıkladık. Bilindiği gibi Toplu Sözleme masasında kamu çalışanlarının çözülmesi gereken birçok sorunu var. 5 milyon çalışanın aileleri ile birlikte 20 milyon insanımızın sorumluluğu ile o masaya oturuyoruz. Bu amaçla da Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen olarak toplu sözleşme masasına taşıyacağımız talepleri her gün o masaya oturana kadar her bir talebimizi gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Aynı haklara tabi olmasına rağmen, farklı bir uygulama ile 2. sınıf çalışan durumuna düşürülen, geri plana atılan ve adeta unutulan Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personelin sorunları kanayan bir yara haline gelmiştir. Yıllardır bu sorunlara eğilmekte ve somut öneriler getirerek hizmetli personeli içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmayı amaçlamaktayız. Bu doğrultuda Türk Eğitim Sen olarak Yardımcı Hizmetler sınıfını personeli ile ilgili taleplerimiz şu şekildedir:

-Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personel bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmelidir.

-Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde çalışan atölye teknisyenlerine yardımcı öğretim görevlisi olarak ödenen ek ders ücretinden yararlanmaları konusunda kriter olmadığı için keyfilikler yaşanmaktadır. Bu nedenle teknisyenlerin yardımcı öğretim görevlisi olarak görevlendirilmelerinde kriter getirilmelidir.

-Tüm okullara, devlet tarafından güvenlik görevlisi verilmelidir.

-Yatılı ve pansiyonlu okullar, özel eğitim okulları ve ikili öğretim yapan okullarda görev yapan hizmetlilere ek ücret ödenmelidir.

-Hizmetlilere gece nöbeti tutturulmamalı, gece bekçiliği kadroya tabi olmalı ve gece bekçilerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli donanım sağlanmalıdır.

-Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personelin ek göstergeden yararlanması sağlanmalıdır.

-Hizmetli ve memurların tahsile devam etmek istemeleri durumunda gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır.

-Hizmet içi eğitim seminerlerine teknik personel ve şoför kadrolarının da çağrılması sağlanmalı, böylece hizmet kalitesi ve bilgi düzeyi yükseltilmelidir.

- Hizmetlilere oda tahsisi yapılmalıdır.

-Döner sermayeli kurumlarda çalışan hizmetli ve memurların da döner sermayeden adil biçimde pay almaları sağlanmalıdır.

- İnsan sağlığını tehdit eden atölye, kalorifer daireleri gibi bölümlerde çalışan personele, zehirlenmelere karşı ayran, yoğurt vb. gıda yardımı yapılmalıdır.

-Şoförlere risk tazminatı ödenmeli ve ferdi kaza sigortası yaptırılmalıdır.

-Mühendis ve Teknik personele ödenen arazi tazminatı şoför kadrosundaki personele de ödenmelidir.

- Okullarda TYP kapsamında İş-Kur tarafından çalıştırılan personelin soba yakma ve temizlik dışında da ( Kalorifer yakma, baca temizleme vb.) çalıştırılması için Çalışma Bakanlığı ile yapılan protokole gerekli maddelerin konulması.

-Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personelin de ek gösterge alabilmesi için düzenlemeler yapılmalıdır.

-Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personel; bitirdikleri okuldan aldıkları unvanlara göre sınavsız olarak bir üst kadroya geçirilmelidir.

-Yardımcı hizmetler sınıfında aşçı unvanı ile görev yapan personelden; ilgili meslek lisesini ve üst öğrenimlerini bitirenler ile usta öğretici belgesine haiz çalışanlar teknik hizmetler sınıfında değerlendirilerek teknisyen ve tekniker unvanlarına denk gelen usta aşçı ve aşçıbaşı unvanları almaya hak kazanırlar ve kurumlarda bu unvanlara ait kadrolar yasal düzenlemeler doğrultusunda ihdas edilerek ilgili çalışanlara verilmelidir.

-Koruma ve güvenlik personeline ödenen giyim yardımında en son uygulanan açık alan ve kapalı alan uygulaması haksızlıklara neden olmaktadır. Çünkü kurumda görev yapan Koruma Güvenlik personelinin büyük çoğunluğu açık alanda görev yapmaktadır. Eksik ödenen giyim yardımının ödenmesi sağlanmalıdır. Yapılan giyim yardımı günün şartlarına uygun olmalı ve kurum tarafından kalite denetimi yapılmalıdır.

-Yardımcı Hizmetler sınıfında olan şoför, bekçi ve benzeri unvanlardaki personelin yıllardır bu görevleri yapmadıkları ve masa başında diğer görevleri yaptıkları göz önünde bulundurularak, öğrenim durumları, bilgi, beceri ve liyakatları dikkate alınarak bir kereye mahsus olmak üzere Genel İdari Hizmetler Sınıfına sınavsız geçişleri sağlanmalıdır.

-Ayrıca, kadrosu şoför ve bekçi olmakla birlikte bu görevden başka yerlerde ve görevlerde görevlendirilenlere salt Bekçi unvanına sahip oldukları gerekçesiyle giyim yardımı verilmemektedir. İstihdam alanı kalmayan Bekçi unvanı kaldırılarak, bu konudaki mağduriyet giderilmelidir.

-Teknisyen yardımcısı kadrosunda çalışan personelden, meslek lisesi diploması olanların teknik hizmetler sınıfına geçişi sağlanmalıdır.

-Kadrolu şoförlere verilen seyyanen görev yolluğunun, 4/B’li personellerden görevlendirme ile şoför kadrosunda çalışanlara da verilmesi.

Bülten

Bakmadan Geçme