• Haberler
  • Malatya
  • TUDVA Öğrenci Buluşmalarında 'Kazakistan' Anlatıldı

TUDVA Öğrenci Buluşmalarında 'Kazakistan' Anlatıldı

TUDVA Öğrenci Buluşmalarında 'Kazakistan' Anlatıldı

Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en büyük eğitim projesi olarak tanımlanan Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık projesinde (TUDVA) her hafta gençler bir araya geliyor. TUDVA öğrenci buluşmalarının bu haftaki konusu Kazakistan oldu.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde başlayan ve bu dönem yürütücülüğünü İnönü Üniversitesi’nin yaptığı projede, dersler, söyleşiler ve atölyelerin yanı sıra öğrenci buluşmaları da gerçekleştiriliyor. Bu buluşmalarda Türk dünyasının farklı bölgelerinden gençler kendi kültürel özelliklerini anlatıyor. Bu anlatımlar sayesinde gençler, Türk dünyasının her anlamda aynılık ve benzerliklerinin farkına varıyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen buluşmanın geçen haftaki teması Azerbaycan olurken bu haftaki teması ise Kazakistan oldu. Dijital ortamdaki kültürel buluşmaya Türk dünyasının farklı bölgelerinden yüzlerce genç katıldı.

Kazakistan’dan Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi, Yüksek Kazak-Türk Sosyal ve Teknik Koleji, Doğu Kazakistan Sarsen Amanjolov Üniversitesi ve Kh. Dosmuhamedov adındaki Atyrau Üniversitesi, Abılay Han Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi, Kazak Amerikan Özgürlük Üniversitesi ve El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan Kazakistan kültürüne ait sunumlar ilgiyle izlendi. Gençler, dijital ortamda kültüre ilişkin merak ettikleri soruları da sorma imkânı buldu.

Bakmadan Geçme