Transfer Tahtasının açılması için 164 milyona ihtiyaç var

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü'nün ikinci başkanı Erdal Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını söyleyerek

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü’nün ikinci başkanı Erdal Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını söyleyerek: "Bizimle bu sene sözleşmesi biten ama tek taraflı fesih yapmayan oyuncularla anlaşma yoluna gittik. Bunlardan birisi Rahman Buğra Çağıran, aslında 13 oyuncuyla sözleşme yaptık." dedi.

Göreve geldikleri ilk günden buyana ilk hedeflerinin birinci ligde mücadele edebilecek bir kadro kurmak olduğunu ifade eden Gündüz, kadro kurarken transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı sözleşmesi son olarak Yeni Malatyaspor ile olan oyuncularla anlaşabileceklerini belirtti.

Gündüz, transfer tahtasını açmak için 140 milyon TL’ye ihtiyacın olduğunu kaydederek, “Şu anda avukatlık masrafları ve kurun yükselmesiyle birlikte bu rakam 164 milyon TL’yi buluyor. Malatya’da kısa süre içerisinde bu parayı bulup tahtayı açmak kolay değil. Bizde tahtayı açmak yerine sözleşmesi son olarak bizde bulunan oyuncularla anlaşalım dedik. FİFA’nın aldığı yeni bir karar var; tek taraflı fesih yaptığın oyuncuyla yeniden sözleşme imzalayamıyorsun. Eskiden tek taraflı fesih olsa bile sözleşme yapabiliyordun. Dicko, Adem, Karim ve birçok oyuncuyla tekrar sözleşme yapamıyoruz. Ondan dolayı bizimle bu sene sözleşmesi biten ama tek taraflı fesih yapmayan oyuncularla anlaşma yoluna gittik. Bunlardan birisi Rahman Buğra Çağıran, aslında 13 oyuncuyla sözleşme yaptık. Rahman Buğra geçmiş dönem bütün alacaklarının ödenmesini istedi. Bunu yerine getirdik ve sözleşme imzaladık” dedi.

Taha Gür, Mert Miraç Altıntaş, Rahman Buğra, Doğukan Emeksiz ve Nuri Fatih Aydın’ın fesih namelerinin ellerinde olduğunu dile getiren Gündüz, “Taha Gür ve Mert Miraç fesih etmişti. Biz bunları durdurduk, geçmişler ilgili borçlarını kapattık ve yeni sözleşme yaptık. Abdulsamed Damlu, Taha Gür, Mert Miraç Altıntaş, Yakup Alkan, Rahman Buğra Çağıran, Cengizhan Akgün, Doğukan Emeksiz, Burak Kavlak, Nuri Fatih Aydın, Buğra Şahin ile yeni sözleşme imzaladık. Bu oyuncuların peşinatlarını ödeyip, geçmiş alacaklarını da kapattık” bilgisini verdi.

Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını da sözlerine ekledi

Bakmadan Geçme