Trafikte Her Yıl Daha İyiye

İçişleri Bakanlığı himayelerinde

İçişleri Bakanlığı himayelerinde “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” ideali ile yürütülen eylem planları, kampanyalar, etkin, sürekli ve yoğun trafik denetimleri, ulusal/yerel ve sosyal medya kullanılarak yapılan bilgilendirme/bilinçlendirme ve algı yönetimi faaliyetleri çerçevesinde hedefimiz "TRAFİKTE 0 CAN KAYBI".

Bu doğrultuda 2022 yılının ilk altı ayında Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik birimlerince kara yollarında trafik güvenliğini sağlamak amacıyla 65.747 sürücü ve yayaya hizmet içi bilgilendirme yapıldı. 516.801 araç ve sürücü kontrol edilerek kural ihlali ve sorumluluklarını yerine getirmediği tespit edilen 96.062 sürücü ve araca cezai işlem uygulandı. Bu cezalardan 9.716’sı kırmızı ışık ihlali, 6.791’i seyir halinde cep telefonu kullanmak, 7.502’si emniyet kemeri takmamak, 39.785’i ise hız ihlali olup Fahri Trafik Müfettişleri tarafından ise 9.111 araca cezai işlem uygulandı. Ayrıca altı aylık süre içerisinde yapılan kontrol ve denetimler sonucunda 3.272 araç trafikten men edildi.

Trafik akış düzeni ve güvenliği bağlamında kontrol, denetim ve uyarılarımız aralıksız devam edecektir. Lütfen can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uyalım.
 

Bakmadan Geçme