Tıp Fakültesi Mezunları İçin Tören Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene; 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, TÖTM Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, fakülte dekanları, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni 31. Dönem mezunlarını temsil eden Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Ece Durdu’nun konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil’i rahmetle anarak başlayan Dr. Ece Durdu, süreç boyunca desteklerini esirgemeyen hocalarına ve ailelere teşekkürlerini iletti. Hekimler olarak toplumda bireye, mesleklere ve sağlık çalışanlarına duyulan saygının atmasını temenni eden Durdu “Hekimlik mesleğinin muhatabının insanlar olduğunu ve hekimliğin bir vicdan meselesi olduğunun bilincindeyiz. Mesleğimizi icra ederken insani değerleri gözeterek hastalarımız arasında din, dil, ırk, mevki ayrımı yapmadan hizmet edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’ sözüyle biz hekimlere verdiği değeri boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Amacı sadece insanlığa hizmet olan ve görevi başında hayatlarını kaybeden hekimleri saygıyla anarak konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur “Bu yıl Fakültemizden 266 genç meslektaşımız mezun oluyor. Evlatlarımızın mesleğinde yetkin birer doktor olarak insanlığa faydalı olabilmesi en büyük temennimizdir. Bu yılki mezunlarımız tarihte görülmemiş badireler atlattı. 2020 yılında Sivrice depremini, ardından yüzyılda bir görülecek pandemiyi ve asrın felaketi 6 Şubat depremlerini yaşadılar. Tüm afetlerde gece gündüz demeden hizmet edebilmek için gayret gösterdiler.” dedi.

Dekan Beytur son olarak henüz ön hekim olmadıkları halde 6 Şubat depremlerinde hastanede gönüllü olarak çalışan öğrencilere teşekkür ederek onlara bazı mesleki önerilerde bulundu.

Mezun olan gençlerin Türkiye’nin bugünü ve geleceği olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, onları yetiştiren ailelere ve hocalara teşekkürlerini iletti. Ardından Tıp fakültesini kazanmanın zorluğundan bahseden Rektör Kızılay “Zorlu sınavlardan geçerek bugün mezun oluyorsunuz. Haklı büyük bir onuru ve gururu yaşıyorsunuz. Sizi yetiştiren anne babalarınız ve hocalarınız olarak aynı gururu sizinle paylaşıyoruz. Bugün 300’e yakın genç hekimi ülkemizin tıp ordusuna katıyoruz. Bayrağın bir kısmını bugün bu genç doktorlarımıza emanet ediyoruz. Bir müddet sonra da artık onlar da hoca olacak. Uzman doktor olacaklar ve bayrağın tümünü o zaman teslim alacaklar.” dedi. Rektör Kızılay konuşmasını mezun öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak sonlandırdı.

Mezuniyet töreni, Tıp Fakültesi’nden Türkçe ve İngilizce başarı sıralamasında ilk 3’e giren öğrencilere diplomalarının ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti.

İngilizce programda birinci olan Dr. Ece Durdu, ikinci Dr. Ömer Berkay Kaplan ve üçüncü Dr. Süleyman Barış Yaşa’ya ve Türkçe program birincisi Dr. Ayşenur Rihem Öztürk, ikincisi Dr. Fatma Arıcı, üçüncüsü Dr. Selen Gürbüz’e diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Devamında Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından Acil Tıp stajında yılın en başarılı intörn doktoru seçilen Hacı Osman Uçak’a hediye takdim edildi.

Öte yandan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, kızı Dr. Vildan Rana Akpolat’a çiçek takdim ederek mezuniyetini tebrik etti.

Mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin Hekimlik Andı’nı okumasının ardından toplu fotoğraf çekimi ve kep atmalarıyla son buldu.

Bakmadan Geçme