Taştepe'nin Su Sıkıntısı Çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasası Kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına dâhil olan mahalleleri temiz ve sağlıklı içmesuyuna kavuşturuyor. Yoğun su tüketiminin olduğu dönemlerde üst kotların su sıkıntısını ortadan kaldırmak için Taştepe Mahallesi’ne Terfi Merkezi ve Yeni Su Deposu yapıldı. Bu çalışmalarla üst kotlar alt kotlardan izole edilerek mahallenin su sıkıntısı çözüme kavuştu.

 

Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç: “ Basınç Problemi Çözüldü. Çalışmalardan çok memnunuz”

Taştepe Mahallesi’nde 15-20 senedir yüksek kesimlere su çıkmadığını belirten Muhtar Mehmet Kılıç: “ Sıkıntılarımızı MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Çözüm bulacaklarını söylediler. Allah razı olsun ilgilendiler. Terfi Merkez ve Su Depo yapıldı. Şuan depomuz aktif durumda. Artık su ile ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Sular kolaylıkla üst kotlara çıkıyor. Bu noktada Başkan Ahmet Çakır’a, Genel Müdür Özgür Özdemir’e ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mahallem adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Dr. Özgür Özdemir: “Üst kotlar alt kotlardan izole edildi. Basınç problemi bitti”

Malatya merkez Battalgazi - Yeşilyurt İlçelerine ve 11 ilçenin farklı noktalarına sınırsız hizmet ulaştıran MASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir: “Vatandaşlarımızın su sıkıntısını minimuma indirmek için kesintisiz çalışıyoruz. Taştepe Mahallesi sakinleri üst kotlara su ulaşmadığına dair bizlere başvuruda bulundular. Ekip arkadaşlarımız bölgeye giderek incelemeler yaptı. İncelemeler sonucunda Taştepe Mahallesi’ne 600 metre İçmesuyu hattı çalışması, Terfi Merkezi ve Su Deposu yaptık. Böylece üst kotlar alt kotlardan izole edildi. Basınç problemi çözüme kavuştu. Depoda olan mevcut su, alt ve üst kotlara birbirinden bağımsız olarak ulaşabiliyor. Bu çalışmamız ile yüksek su tüketimi olduğu dönemlerde üst kotlarda olan abonelerimize kolaylıkla su ulaştırmış olacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Malatya genelinde çalışmalarımız 7 gün / 24 saat devam ediyor. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme