Tarihi Coğrafya Söyleşisi Düzenlendi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Mesut Elibüyük'ün konuşmacı olarak katıldığı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Mesut Elibüyük’ün konuşmacı olarak katıldığı “Coğrafya ve Tarih” konulu söyleşi düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Prof. Dr. Orhan Yazıcı, Prof. Dr. Yahya Başkan, Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Başarır, Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selman Er, Dr. Öğr. Üyesi Selahi Coşkun, Dr. Öğr. Üyesi Müjde Aydoğdu, Arş. Gör. Enes Karadeniz, Arş. Gör. Hasan Canbulat ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mesut Elibüyük, programa katıldığı için mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Coğrafya ya da tarihte de ilk önemli faktör insandır.  Coğrafya ve tarihin önemli noktalarına baktığımız zaman bunlar tarihte mekân, coğrafyada doğa ve tabiattır. İnsan yeryüzünde yaşamaya başlamadan önce doğa ve tabiat vardı. Tarihe baktığımızda mekân var. İnsan o mekâna yerleştikten sonra tarih başlıyor.”

Coğrafya ve tarihin birbirinden farklı olmalarına rağmen birbirinden ayrılmadığını vurgulayan Prof. Dr. Mesut Elibüyük insanın tarih boyunca üstesinden gelmek zorunda kaldığı yaşam koşullarından bahsetti.

Son olarak yaşadığı anılarından bahseden Prof. Dr. Elibüyük “Ben coğrafyacıyım, mühendis değilim. Coğrafyacı genel bakar, mühendis noktaya bakar. Size de tavsiyem genel bakın, noktaya bakmayın.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme