Tanımlar Değişebilir,

Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez

    Zaman ilerledikçe ve insanlık kendisini ve içerisinde yaşadığı dünyayı kolaylaştırmak ve kendini güvende hissetmek için ortaya koyduğu mücadeleyi geliştirdikçe, bununla paralel olarak teknolojide kendisini yenilemeye devam ediyor. Şimdilerde uçaklar ile havadan, gemiler ile denizden, otomobil ve trenler ile karadan seyahat edebiliyoruz. Peki, tüm bu araçların tanımları ya da çevremizde kullandığımız tüm araçların tanımı değişirse, yeni araçların adını nasıl tanımlamak gerekir?
    Günümüz teknolojileri doğal olarak bilim ile birlikte hızlı ivmeler ile gelişme göstermeye devam ediyor. Bu gelişmeler şimdilerde kullandığımız birçok aracında tanımlarını değiştirmeye başlıyor. Seyahatlerde kullandığımız araçların uçak, gemi, tren ve otomobillerin tarih içerisindeki gelişim serüvenine bilgisayarların da katılımı ile birlikte, bu araçların işlevsel olarak bütünleştirilmesi amacı ortaya çıkmaya başladı. Adının tanımı henüz yapılamayan ve geliştirme aşamaları devam eden araçların özelliklerine ise artık cep telefonu ile müdahale edebilmek, rota bilgileri girerek varış noktasına en kolay ulaşımı sağlamak, bununla birlikte aracınızı ofise dönüştürerek hem seyahat edebilmek hem de işlerinizi takip edebilmek imkânı sağlanacaktır. Daha da iyisi yakıt teknolojilerinin daha çevreci alternatif yakıtlar kullanan bu araçlar ile ergonomik kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.
    Cep telefonu, otomobil, uçak, tren, bilgisayar, tablet ve gemi gibi şimdi adını sayamadığım birçok teknolojik aracın bulut bilişim ile birlikte internet ortamında tek bir alanda toplanarak tüm bilgileri bulut bilişim alanından gönderip alması işlemlerinde, bulut bilişim ortamının güvenli ve sağlıklı iletişim kanallarının oluşturulduğu bir ortamda, insanların bu tip araçların bütünleştirilmiş yeni teknolojilerini kullanması gerçekten büyük kolaylık olacaktır. İlerleyen yıllarda üretilen bu araçlar ile evrende, gezegenler arası da yolculuk yapabildiğinizi hayal ettiğinizde, böylesi bütünleşik bir cihazın adını siz olsanız ne olmasını isterdiniz?      
Bilgisayar Mühendisi
Önder Sönmez
 

Bakmadan Geçme