Su Sporları Etkinliği Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı Ortak Protokolü kapsamında su sporları etkinliği programı gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı Ortak Protokolü kapsamında su sporları etkinliği programı gerçekleştirildi.

Kalegöl Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Malatya Valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Malatya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Oğuz Avcı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli ve İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

Etkinlik, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Yüzme ve Su Sporları dersi alan 105 öğrencinin Spor Bilimleri Fakültesi’nden hareketi ile başladı. Kano, kürek, dalgıçlık ve cankurtaranlık ile ilgili teorik bilgilendirmeler sonrası 20’şer kişilik gruplar halinde kano uygulama etkinlikleri düzenlendi.

Vali Hulusi Şahin, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Dekan Prof. Dr. Cemal Gündoğdu ve öğretim elemanları ile öğrenciler su sporları etkinliklerini gerçekleştirdi.

Etkinlik sonrası açıklamada bulunan Vali Şahin, Kalegöl Su Sporları tesisinin kano ve kürek sporlarının uygulanması açısından her türlü donanıma sahip olduğunu belirtirken Rektör Prof. Dr. Kızılay ise gerçekleştirilen etkinliğin su sporlarına olan ilginin artması açısından önemli olduğunu söyledi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Jandarma Komutanlığı ve İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi arasındaki işbirliği sonucunda ortaya çıkan protokolden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakmadan Geçme