SS. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2021 yılı faaliyetlerine ait Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı

SS. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2021 yılı faaliyetlerine ait Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı

SS. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2021 yılı faaliyetlerine ait Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Arguvan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Doğal Kooperatif Başkanı Süleyman Sırrı Yücel, Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk, Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Denetim Kurulu Başkanı Zeynel Özfırat, Mali Müşavir Bahattin Ülger, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri katıldı.
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş; “Malatya’da belediye öncülüğünde kurulan Arguvan Doğal Kooperatifimiz oldukça başarılı ilerliyor, bu da bizi onurlandırıp, gururlandırıyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu durum ve koşullar göz önüne aldığında kooperatifimizin bazen eli kolu bağlanıyor. Peş peşe gelen zamları artık iliklerimize kadar hisseder olduk. Bu yıl yatırımlarımız ve faaliyetlerimizle ciromuz artacak. Arguvan’lı ortaklarımıza, çiftçilerimize ve üreticilerimize katkı sağlamış olacağız. Bizler Arguvan Doğal markasını güçlendirip, Türkiye’de söz sahibi olması için gayret ve çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Kooperatifimiz ve belediyemizin ortaklaşa ürettiği ürünleri online satışla Türkiye geneline, Ovacık Kooperatifiyle de ile yurtdışına ihraç ediliyoruz. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyemizin Esenlik Marketlerinde de bizim ürünlerimiz satılıyor. Hemşehrilerimiz Arguvan adını görünce gururlandıklarını ifade ediyorlar bu da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Arguvan Doğal Kooperatif Başkanı Süleyman Sırrı Yücel; “Arguvan ilçemiz tarım ve tarımsal ürünlerin üretimi üzerine kurulmuş, geleneksel tarım üretimi yapan, ekonomik gelişmelere duyarlı, ülke sorunlarına ait gelişmeleri yakinen sorgulayan ve takip eden insanların yaşadığı bir yerleşim yeridir. Geniş arazilere sahip olan ilçemiz, organik tarımsal ürünlerini üretmek, bunu işlemek ve ambalajlayarak ön plana çıkmıştır. Sahip olduğu hedef kitlesi ile geniş bir pazarlama ağına da sahiptir. Tarımsal ürünleri değerlendirirken, ürünlerin işlenmesi içinde insanlarımıza istihdam yaratmaktayız. Arguvan İlçe Tarım  Müdürlüğü ve  Arguvan Ziraat Odası ile yapılan ortak çalışma neticesinde DAP (Doğu Anadolu Projesi) tarafından 1 adet taş toplama, 2 adet katı gübre dağıtım ve 1 adet anıza ekim mibzer makineleri çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın, Arguvan Ziraat Odası ile köy muhtarlarımızın da destekleri oldukça önemli. Yönetim kurulu ve ortaklarımız adına ben herkese teşekkür ediyorum"dedi.
Arguvan Doğal Tarımsal Kooperatifi Denetim Kurulu Başkanı Zeynel Özfırat;  “Arguvan Doğal Kooperatifimiz kuruluşundan itibaren üreticilerimizin girdi maliyetlerini düşürmeyi ve ürünleri ortalama %10 daha yüksek fiyatla satın almayı hedeflemiştir. Alınan ürünler işlendikten sonra direkt tüketici ile buluşturularak, aracılar ortadan kaldırılmıştır. 2021 yılı içerisinde belirli aralıklarla mali kayıtlara, muhasebe evraklarına, ticari mal alımlarına, çalışanların ihtiyaçları için harcanan giderler incelenmiş ve herhangi bir usulsüzlük görünmemiştir. Arguvan belediyesi eski ceza evini restore ederek, otomatik değirmen fabrikasını kurmuş, kendi tarlalarında ektiği  nohut ve ata tohumu buğdayı işleyip, paketlenerek satışa sunmuştur. Gıda standartlarına uygun ve hijyenik ortamda geleneksel erişte, kurutmalık sebze ve tarhana üretimi de yapılmaktadır. Mevcut yatırımlarını geliştirip,  yeni projelerle Arguvan’a yakışan bir kooperatif modelini geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme