• Haberler
  • Gündem
  • Son bir yılda yaklaşık 1,8 milyon Afgan mülteci ülkelerine döndü

Son bir yılda yaklaşık 1,8 milyon Afgan mülteci ülkelerine döndü

Afganistan Mülteciler ve Geri Gönderme Bakanlığı, son 12 ayda Pakistan, İran ve diğer ülkelerden toplam 1 milyon 779 bin 603 Afgan mültecinin anavatanlarına geri döndüğünü bildirdi.

Bakan Yardımcısı Mevlevi Abdurrahman Raşid, hükümet programında yaptığı konuşmada, şu anda yabancı ülkelerde 7 milyon kadar Afgan mültecinin bulunduğunu söyledi.

Afganistan içinde yerinden edilmiş kişi sayısının ise 3 milyon olduğunu ifadeden Raşid, son 12 ayda Pakistan, İran ve diğer ülkelerden vatanlarına dönen toplam Afgan mülteci sayısının is 1 milyon 779 bin 603 olduğunu aktardı.

Bakanlığın Plan ve Politika Başkanı Mevlevi Mahmud-ül-Hak Ahadi ise Afgan göçmenlerin ve geri dönenlerin karşılaştığı sorunları ele almak amacıyla bakanlığın, bu dönemde ortak kuruluşlar, 7 kurum ve 14 eğitim kurumuyla 93 Mutabakat Zaptı imzaladığını belirtti.

Ahadi, söz konusu dönemde uluslararası yardım kuruluşlarının işbirliğiyle 788 binden fazla Afganı iç göçe tabi tutturulduğunu ve geri dönen ailelere maddi, gıda ve gıda dışı yardımlar sağlandığını belirtti. (İLKHA)

Bakmadan Geçme