• Haberler
  • Sağlık
  • Skretting Türkiye'nin Balık Sağlığı ve Refahı Hizmetleri

Skretting Türkiye'nin Balık Sağlığı ve Refahı Hizmetleri

Skretting Türkiye Ürün ve Pazarlama Departmanı - Veteriner Hekim Soner Ayvaz

Skretting olarak, “Geleceği Beslemek” misyonuyla çıktığımız bu yolda, balık sağlığıyla ilgili en güncel bilimsel bilgileri göz önünde bulundurarak formüle ettiğimiz sağlık ürünlerimiz ve hizmetlerimizle hastalık vakalarını azaltmayı ve çiftlikten sofraya güvenilir gıda sunmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde hem balıklarının sağlık ve refahını sağlayarak iş ortaklarımızın ekonomik kazançlar elde etmelerine imkan tanıyor hem de çevre dostu çözümler sunarak hastalık tedavilerinde kullanılan antibiyotik kullanımını azaltıyoruz.

Balık sağlığı ve refahı birbirleriyle oldukça ilişkili kavramlardır. Balık sağlığı, balıkların fizyolojik fonksiyonlarının optimum seviyede olması olarak tanımlanabilir. Balık refahı ise balıkların mevcut fiziksel durumlarıyla yetiştiricilik koşullarıyla baş edebilme kapasitesidir.

Yetiştiricilik koşullarında balık sağlığı ve refahı, ancak gerekli yetiştirme uygulamaları takip edilirse sağlanabilir. Bu uygulamalar; erken ve doğru hastalık teşhisi, alana uygun biyo-güvenlik ve dezenfeksiyon uygulamaları, hastalık önleme stratejilerinin hayata geçirilmesi, sistematik aşılama ve balıkların tedavisinde kullanılan maddelerin uygun ve gerektiği şekillerde kullanımını içermektedir.

Skretting Türkiye olarak müşterilerimizin üretim koşullarını ve stoklarını düzenli olarak izleyerek balık sağlığı ve refahı hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet çalışmaları sayesinde balık ve karideslerin optimum beslenmelerini sağlayarak, sağlık ve refah içerisinde yetiştirilmelerini destekliyoruz. Ayrıca sahada hastalıkların teşhisinde klinik muayeneleri mikroskobik analizlerle gerçekleştiriyor ve daha sonra detaylı analizler için Skretting Türkiye’nin laboratuvarına getirerek kültür, antibiyogram ve immünolojik kitlerle beraber teşhisler sağlayarak müşterilerimize rapor olarak sunuyoruz. Histopatolojik ve moleküler analizler için ise Skretting’in Norveç’te bulunan araştırma birimimizden ya da akredite laboratuvarlardan destek alarak müşterilerimize üst düzey hizmet sağlıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde hem balıklarının sağlık ve refahını sağlayarak iş ortaklarımızın ekonomik kazançlar elde etmelerine imkan tanıyor hem de çevre dostu çözümler sunarak hastalık tedavilerinde kullanılan antibiyotik kullanımını azaltıyoruz.

Skretting olarak ayrıca balık ve karideslerin direncini desteklemek için beslenme çözümleri ve fonksiyonel diyetler de sunuyoruz. Özel diyetlerimiz, optimum besin formülasyonu içerikleri sayesinde hastalıkların etkilerini en aza indiriyor ve zorlu yetiştiricilik koşullarında optimum beslenmeyi sağlıyor.

“Geleceği Beslemek” misyonuyla çıktığımız bu yolda, balık sağlığıyla ilgili en güncel bilimsel bilgileri göz önünde bulundurarak formüle ettiğimiz sağlık ürünlerimiz ve hizmetlerimizle hastalık vakalarını ve antibiyotiklerin kullanımını en aza indirmeyi amaçlıyoruz.

Bakmadan Geçme