Şifa deposu Alıç'ın hasat zamanı başladı

Hekimhan dağlarında yetişen şifa deposu Alıç'ın hasat zamanı başladı.

Hekimhan dağlarında yetişen şifa deposu Alıç’ın hasat zamanı başladı. İlçede yaşayan vatandaşlar tarafından doğal olarak toplanan Alıçlar, Hekimhan Belediyesi tarafından kurulan dev üretim tesisinde sirkeye dönüştürülerek hem vatandaşlara ek gelir sağlanıyor, hem de ‘Doğal ilaç’ olarak adlandırılan alıçların sofralara ulaşması sağlanıyor.

Başta bağışıklığı güçlendirme ile kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinen doğal ilaç alıç meyvesinde hasat dönemi başladı. Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yüksek kesimli bölgelerde tamamen doğal olarak yetişen alıçlar köylüler tarafından toplanarak tüketime sunuluyor. Bölgedeki alış üretimini arttırma adına geçtiğimiz yıl ilçede Hekimhan Belediyesi tarafından kurulan alış sirkesi tesisleri ile Hekimhan’ın tescilli alıçları artık tüm Türkiye’ye dağıtılıyor.
İlçede devam eden hasat hakkında bilgi veren Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ,” İçerisinde antioksidan özelliğe sahip 14 bileşiğin tespit edildiği alıç, hem çiftçiyi kalkındırıyor hem de sirkesi ile doğal sağlık arayanların en önemli tercihi oluyor. Vatandaşlar tarafından toplanan alıçlar bu tesisimize getiriliyor. Burada özenle işlenerek Alıç Sirkesine dönüştürülüyor. Burada doğal olarak işlenen ürünler tüm Türkiye’ye ulaştırılıyor. Hem İlçedeki vatandaşlarımız ek gelir sağlamış oluyor, hem de yurttaşlarımız sağlıklı ve doğal sirkeyi yerinden almış oluyor.” dedi.
DAP desteği ile Alıç Sirkesi üretim tesisini kurduklarını ifade eden Başkan Karadağ,” Bizler seçim zamanı bu ilçeyi kalkındıracağız demiştik. Hamdolsun hayata geçen projelerimiz ile bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Üreten vatandaşı, üreticiyi desteklemek için öncelikle ilçemizin en büyük tarım değerlerine hamilik yapıyoruz. Alıç sirkesi üretim tesisi projemiz ile de bunu taçlandırdık. Günlük 2 bin şişe sirke üretiminin yapılabileceği bir tesisimiz var. Binlerce şişe sirkenin satışını yaptık.” diye konuştu.
Alıç sirkesinin üretiminden ziyade yeni Pazar alanlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Karadağ,” Biz ürettik gerisini başkası yapsın demedik. Yine şifa deposu olan alıç Sirkesini tüm Türkiye’ye ulaştırmak için E ticaret ortamına taşıdık. Belediyemize ait olan hekimhansirke.com ile sipariş veren tüm vatandaşlarımıza gönderim sağlıyoruz. Önceden İlçeye gelecek araç bulamıyoruz diye şikayet edenler vardı şimdi ise bir E ticaret firması tüm Türkiye’ye kargo gönderiyor. Bu hayal değil arkadaşlar, bu Hekimhan’ın başarısıdır. Yine market raflarına taşımak için girişimlerimiz oldu Malatya’da, Ankara’da, İstanbul’da market raflarında satılıyor. Diğer şehirlerimizde de inşallah satışını yapacağız.” sözlerini kullandı.
>> Ebubekir Atila – ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme