Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesi Esnafa Tanıtıldı
Sivas'ta şehir içerisinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması için Sivas Belediyesi öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odasının
Sivas'ta şehir içerisinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması için Sivas Belediyesi öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odasının da desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında Devlet Projesine Dönüşen Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesinin Projesi sanayi esnafına tanıtıldı.
Madeni Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen programda Sanayi esnaflarına Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi verildi.
Paşabahçe Düğün Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Beşir Köksal, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Demirgil ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı.
Burada konuşan Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Demirgil, “Seyfebeli Projesi kapsamında 400 üyeliğe sınırlı, sorumlu Cumhuriyet Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine ait dükkânların katılım toplantısını gerçekleştiriyoruz. Esnafımıza ve Sivas'ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Yardımlaşma, dayanışma içerisinde hiçbir ayırım gözetmeden yolumuza devam edeceğiz. Esnaf rahat olursa; şehir huzur bulur, şehir huzur bulursa ülke kalkınır ve büyür insanlar mutlu olur, yarınlar mutlu olur.” ifadesini kullandı.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Yeni Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesi 12 ilde benzeri uygulama olan projelerden bir tanesi… Gördüğünüz gibi biz Sivas olarak şuan hazır il konumundayız. İlk müracaat eden il biziz. Projelerimizi hazırladık, bakanlığın istediği bütün kriterleri sağladık ve şuan son aşamada da bu projeleri sizlerle paylaşarak sizlerin de son görüşlerini aldıktan sonra kesin uygulama projelerine geçeceğiz. Bildiğiniz gibi bu projenin temel hedefi şehir içerisinde kalan sanayi sitelerinin şehir dışında belirli bir yerde toplanması. Bunun sebebi 60 yıl önce yapılan sanayi sitelerinin hem şehir içerisinde kalması hem de artık günün gereklerini karşılamıyor olması.” dedi.
“Sanayi dükkânı dediğiniz zaman sadece işlerimizi yapacağımız dükkân önemli ama yeterli değil.” diyen Başkan Aydın, “Bu alan içerisinde bankaya da ihtiyacımız var, eğitimlere ihtiyacımız var. Bu alan içerisinde camisinden tutun spor alanlarına varana kadar her türlü sosyal donatının bir arada olduğu sanayinin bir bütün olarak birleştiği bir kompleks olarak planladık. Bunu planlarken özellikle küçük esnafla Organize Sanayi de bir birbirine entegre olduğu takdirde daha verimli olacağını düşündük. Çünkü Organize Sanayideki birçok firmaların küçük sanayiyle bağlantısı var. Dolayısıyla bu bağlantıyı ne kadar güçlü tutarsak ticari verimlilik o oranda artacak diye düşündük ve bu alan da yaklaşık 7 milyon metrekare bir alan. Şu anda çalıştığımız bölgeye bütün küçük sanayi sitelerini toplamayı planlıyoruz.” dedi.
Bu projenin esnaflar için maliyetine de değinen Başkan Aydın, “Şuan hepiniz ticaretin içindesiniz, herhangi bir bankadan bir kredi ihtiyacınız olduğu takdirde şu anki faiz oranları %25-%30’lar civarında. Size buradan sağlanan kredinin faiz oranı %1 ve 2 yıl ödemesiz, toplam 15 yıl vadeli enflasyonu bırakın %20’yi daha fazlasını %10 bile kabul etseniz emin olun kira öder gibi dükkân sahibi olacaksınız ve bu dükkânlar sizin her türlü ihtiyacınızı karşılayacak.” ifadesini kullandı.