Şehit Fevzi kentsel dönüşüm konutları 2023'te teslim edilecek

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde depreme dayanıksız riskli yapıların kentsel dönüşümünün hız kazandığını, bu çerçeve de yapımı devam eden Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki 679 adet konutun 2023 yılında hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Milletvekili Çalık, Malatya'nın Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Çalık, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla geçen yıl acil kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 679 konutun yapımının sürdürdüğünü kaydetti. Öznur Çalık, yatay mimariye uygun ve depreme dayanıklı bir şekilde yapımı devam eden modern konutların 2023 yılında hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. 

Çalık, Battalgazi ilçesinin Gelincik Tepesi bölgesinde bin 527 adet, Eski Malatya Mahallesinde 472 adet afet konutunun hak sahiplerine teslim edildiğini kaydederek, ilçenin Beydağı Mahallesinde 915 kentsel dönüşüm konutu ile Üçbağlar ve Saray Mahallelerinde 82 adet afet konutunun yapımının sürdüğünü söyledi. Çalık, 18 Mayıs 2022 tarihinde ihalesi yapılacak Yeşilyurt Millet Bahçesi ile bölgede yeşillikler içinde, yürüyüş ve bisiklet parkurları, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanın vatandaşlara sunulacağını kaydetti. Çalık, TOKİ’nin bugüne kadar Malatya’da 19 bin 538 konut, 25 okul, 6 hastane, 18 cami ile Battalgazi Millet Bahçesini inşa ettiğini sözlerine ekledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, Şehit Fevzi Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk olarak 424 konutun boşaltılarak yıkıldığını anımsatarak, bu proje için büyük emekler harcandığını söyledi. AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile Şehit Fevzi Mahallesi Muhtarı Sami Cengil de konuşmalarında, projenin hayata geçirilmesi noktasında emeklerinden dolayı Milletvekili Çalık’a teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme