'Sarsılmayan Dizelerde 6 Şubat' Programı ile Deprem Acıları Paylaşıldı
Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu organizasyonunda 'Sarsılmayan Dizelerde 6 Şubat' konulu şiir dinletisi programı düzenlendi.
Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu organizasyonunda “Sarsılmayan Dizelerde 6 Şubat” konulu şiir dinletisi programı düzenlendi.
MABESEM Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar şiirlerini seslendirmek üzere Şairler İnci Okumuş, Nilüfer Zontul Aktaş, Muaz İçen ve şiir severler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, 6 Şubat depremi ile birlikte çok büyük yaralar aldığımızı söyleyerek, “Yaralarımızı sarma konusunda bir gayretimiz var. Şehir olarak, insan olarak hep diri kalmak için bir gayretin içerisinde olacağız. Aslında bizi diri tutan birçok şeyimiz var. İnsanımız, kültürümüz, Malatya’mızın kadimliğibizleridiri tutuyor. Bunların yanındabizlere yeniden dirilme ve umut aşılayan kelimeler var. Evet, şiirin içerisinde acılar olmuştur, kaygılarda olmuştur ama son dizelerinde genellikle bir umut bir şekilde yeşermiştir” dedi.
Depremin insanları sadece fiziken değil, ruhen de derinden sarstığına vurgu yapan Batar “Şiirin her dizede yeniden anlam bulduğu gibi, bizler de bu şehirde yeniden var oluyoruz. Çünkü şiir, yıkıntılar arasında bile bir umut ışığıdır; bazen bir mısrada saklı bir teselli, bazen de bir dizede yankılanan dirençtir. Şiir, insan ruhunun en derin yaralarına dokunan ve iyileştiren bir şifacıdır” dedi.
Şair NilüferZontulAktaş “Sarsılmanın ruhumuzda, bedenimizde en dibini yaşadık. 2 yıldır şehrimizi, gönlümüzü imar etmenin çabasındayız. Yıl dönümünün geldiği şu günlerde acaba ben şehrime nasıl umut olabilirim derdini yeniden yankılandırmak için buradayız. Bizler şiirce vakitleri gönlümüze su serpsin diye aracı kılarken bir taraftan da birbirimizin yarısına merhem olmaya çalışıyoruz” dedi.
“Şiir sevmeyenlerin yaraları yoktur”
Depremin insan ruhunda açtığı yaraya değinen şair/yazar İnci Okumuş, “İnsanın ruhunu, kalbini, enkazını kaldıracak ne vardı diye sorduğumuzda kendimize bu güzel günün anlamı çıkıyor. Şiir bunun için var. Çünkü şiir yara sarar. Çünkü şiir iyileştirir hepimizi. Atilla İlhan’ın çok sevdiğim bir sözü var. Der ki şiir sevmeyenlerin yaraları yoktur, yaraladıkları vardır. Bugün buradaysak biz yara saran taraftayız.Bundan kıymetli ne olabilir? Bizler yine şiirleri söylemeye, sadeliği, hakikati, aşkı ve şiiri savunmaya devam edeceğiz” dedi.
Böyle anlamlı bir programda bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Şair Muaz İçen, “Bazı azlar çoktur. İyi ki buradasınız. Bizler için çok kıymetli bir gün. Hem bizim için hem sizler için kıymetli bir anı yaşayacağız” dedi.
Şairler deprem acılarını kaleme almış oldukları şiirleri seslendirerek şiir severlere unutulmaz anlar yaşattılar.
Bakmadan Geçme
![tmmob Malatya İl Koordinasyon Kurulundan deprem yıldönümü açıklaması](https://i.malatyacadde.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/tmmob-malatya-il-koordinasyon-_1738842494_8VY0Jr.webp)
![Başkan Geçit, Deprem Şehitliğindeki Özel Anma Programına Katıldı](https://i.malatyacadde.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/baskan-gecit-deprem-sehitligin_1738842046_ICKwWf.jpg)
![Jandarma'dan Anlamlı Bağış](https://i.malatyacadde.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/jandarma-dan-anlamli-bagis_1738841361_J6HiUB.jpeg)
![Başkan Geçit, 'Deprem Özel' Yayınlarında 6 Şubat Depremiyle İlgili Duygularını Paylaştı](https://i.malatyacadde.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/baskan-gecit-deprem-ozel-yayin_1738841052_gEJcmG.jpg)
![Çocuklar da Kalp Hastalıklarına Dikkat! Neden Olur?](https://i.malatyacadde.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/cocuklar-da-kalp-hastaliklarin_1738837480_6tl9gT.jpg)
![ELİKAD'dan deprem bölgesini güçlendirecek Vefa Turizmi'ne destek](https://i.malatyacadde.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/elikad-dan-deprem-bolgesini-gu_1738836590_Q8fpvK.jpg)