Sanatçı Kimliği Olmayanlar Hiç Bir Yerde Sahne Alamayacak

Promüz-Der Bakırköy İlçe Başkanı Reşat Aslan, Bimyad (Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği)Genel Başkanlığı'na Dernek ile ilgili bilgiler aktardı. Aslan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi Promüz-Der Kimlik Kartı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Promüz-Der Bakırköy İlçe Başkanı Reşat Aslan, Bimyad (Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği)Genel Başkanlığı’na Dernek ile ilgili bilgiler aktardı. Aslan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; Promüz-Der Kimlik Kartı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  1. Dünyanın Her Yerinde, Kart Sahibinin Sanatçı Olduğunu Ve Bir Sanat Kurumuna Üyeliğinizi Resmi Olarak Belgeler.
  2. Sosyal Güvencesi Olmayan, Sigortalı Olupta Eksikleri Olan Üyelerimize, Devletin Sanatçıya Sanat Kurumlarına Tanıdığı İmkanlardan Yararlanması İçin En Geçerli Belge Olarak Tanımlanmaktadır.
  3. Anlaşmalı Olduğumuz Sponsorler Ve Müzik Firmalarından (Zuhal Müzik Gibi) % 20’ye Varan İndirimler Sağlamaktadır.
  4. Çok Yakında Thy Ve Bazı Havayolları Şirketleri İle Yapılacak Olan Protokoller İle İndirimli Uçak Bileti Alabilmelerini Sağlayacaktır. Aynı Şekilde, Otobüs, Gemi Ve Tren Yolculuklarında da İndirimli Bilet Alabilmek İçin Çalışmalar Devam Etmektedir. Müzeler Ve Kültür Bakanlığının Yapmış Olduğu Kültürel Faaliyetlerde, Konserlerinde Vs.. (Bu Gibi Çalışmaların Hayat Geçirilebilmesi İçin, Tüm Müzik Camiasının Birlik Olup, Bir Çatı Altında Toplanmaları Ve Sanatçıların Gücünün Ortaya Çıkması Gerekmektedir. Unutmayalım Ki “Birlikten Kuvvet Doğar”.
  5. Türkiyenin Her Yerinden, Üyelerimizin Gerek Kendileri Gerekse 1 nci Dereceden Akrabalarına (Eşine, Çocuklarına, Anne-Babalarına Ve Bakmakla Yükümlü Oldukları Kişilere) Kan İhtiyaçlarını Temin Etme Özelliği Tanınmıştır, (Kan Bankaları Başkanlığı İle Protokol Yapılmıştır).
  6. Vize İşlemleri İçin ; 01 Ocak 2015 Tarihinden Geçerli Olmak Üzere, Her Meslek Gurubu Üyelerinin Mesleklerini Tanımlayan Kimlik Belgelerinin, Bulundurulması Zorunluluğu Getirilmiştir. Bu Zorunluluğu İlk Olarak Vize Başvurularında Konsolosluklar Uygulamaya Başlamıştır. Bu Sebepten Birçok Meslektaşımız Mesleklerini İbra Eden Kimlik Kartları Veya Bir Sanat Kurumundan Resmi Üyelik Belgesi Sunamadıkları İçin Vize Talepleri Geri Çevrilmiştir. Derneğimizin Sunmuş Olduğu, Resmi Uluslar Arası Sanatçı Kimliği Sayesinde Sorunsuz Olarak Yurt Dışına Çıkışları Sağlanmıştır. ( Yurt Dışı Vize Alımlarında (Yeni Kanunlara Göre) Mecbur Bırakılan Dernek Yada Benzeri Bir Resmi Kurum Belgesi İstenmesi Durumunda Geçerlilik Sağlamaktadır. Kimliğimiz Sayesinde Onlarca Üyemiz Daha Önce Girişimde Bulunup Alamadıkları Vizelerini, Rahatlıkla Alıp Yurt Dışına Çıkmışlardır. (Konsolosluklarda Kimlik Kartı Zorululuk Halindedir Ve Belge Olarak İstenmektedir.)
  7. Derneğimiz 2015 Yılı İtibari İle Federasyona Yükselme Kararı Almıştır. Yönetim Kurulu Olarak Altyapı Çalışmaları Tamamlanmış, Federasyona Destek Verecek Olan Sanat Kurum Ve Derneklerinin, Oluşturulması Çalışması Yapılmaktadır. Avukatlarımız Ve Uzman Bir Kadro İle Yıl İçinde Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Federasyonu Olduğumuzda Müzik Dünyamızdaki Birçok Sıkıntının Üzerine Gidilerek Sorunlarımıza Kesin Çareler Üreteceğiz.
  8. Derneğimizin Üye Sayısını Artırmak, 10 Binlere Ulaşmak Zorundayız, Çoğunluğumuzu Sağladığımız Takdirde Sorunlarımızı Daha Kolay Ve Güçlü İmkanlarla Çözeceğimize İnanıyoruz. Bu Sebeptendir Ki 81 İl Ve Bunlara Bağlı İlçelerde Temsilcilikler Ve Şubeler Açma Kararı Alınmıştır. Gün İtibarince (Mayıs 2016) 30 (Otuz) İlde Temsilcilikler Ve Şubeler Açılmıştır. Temsilci Arkadaşlarımızı Özenle Seçerek, Derneğimize Ve Federasyonumuza Bağlı Müzisyen Dostlarımızdan Olmasını Sağlıyoruz. Yine Temsilci, Şube Konusunda Promüz-Der Adına Çalışmak İsteyen Müzisyen Dostlarımızın Müracaatlarını Değerlendirmeye Alıyoruz. Yönetim Kurulumuzun Almış Olduğu Karar İle, Temsilcilerimizin Üye Sayısının 100 (Yüz) Kişiye Ulaşması Halinde Şube Olma Hakkına Sahip Olacaklardır.
  9. Şubeler : Aynı İl Sınırları İçersinde, 100 (Yüz) Üyeyi Bulmuş Diğer Üyelerimiz De, Farklı İlçelerde İseler Şubeler Açma Hakkına Sahip Olular. Şube İçin Gerekli Olan En Az 3 (Üç) Kişiden Oluşan (Bşk., Bşk.Yrd., Şb.Sekreteri,) Yönetim Kurulu Oluşturarak, Derneğimizin Genel Bşk.Lığına Bir Dilekçe İle Müracaat Ederler. Genel Merkez, Yönetim Kurulu Kararı Alarak, Karar Defterine Kayıt Eder Ve Tüm Yönetim Kurulu Üyelerine İmzaya Açar. Gerekli Evraklar Hazırlanarak Şube Açacak Olan İl’in Şube Başkanına Teslim,Eder.
  10. Şubeler Kendi Bünyelerinde Temsilciler Atayabilir, Bu Temsilciler Şube Olmadan Önceki Temsilcilikler Gibi O İl’in Şubesini Temsilen Çalışır Üye Kazandırır. Şube Temsilcilerden Gelen Yeni Üyelikleri ,Genel Merkeze Bildirir Ve Bilgilerini Ulaştırır, Üye Olmalarını Sağlar. Her Şube Kendi Üyelerinden Sorumludur , Üyelerinin Sigorta,Sağlık (İmkanlar Dahilinde) Toplantı ,İl Genelinde Etkinlik ,Konser ,Söyleşi, Yardım Gecesi,Yada Organizasyonlar ( Dernek Adına ) Yapabilir. Bu İşlemler Fikir Aşamasında İken Genel Merkezden Resmi İzin İstenmesi Gerekir, Yazılı İzin Ele Geçtiği Andan İtibaren Belirtilen Tarıhlerde Uygulamalar Yapılmalıdır
  11. Yapılan Etkinlikler Yalnızca Müzikle Alakalı Olmayabilir, Örnek Olarak , İngilizce Kursları, Okuma Yazma Kursları , Universitelerde Etkınlıkler ,Oturumlar ,Tiyatro Ve Sinema Gösterileri ,Yemek Düzenlemeleri,Yardım Gecelerı,Kermesler, İhtiyaç Sahibi Düşkün Kişiler İçin Yapılacak Etkinlkler. Huzur Evlerinde Yaşlılara Moral Günleri Gibi… Promüz-Der Bakırköy İlçe Başkanı Reşat Aslan . İrtibat No :05303819131

Bakmadan Geçme