Sami Er Neden Cevaplamak ta Zorluk Çekiyor..?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er

2008 yılında  Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Sami Er, İl Özel idaresi Genel Sekreterliği görevinin yanı sıra, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de 2011 yılına kadar yürüttü.  2011 Eylül ayında ise İstanbul Üsküdar Belediyesi Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilen Er, buradaki hizmetlerini 2014 Temmuz ayına kadar sürdürdü. Er’in çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyelikleri de bulunmaktadır.
2014–2019 yılları arasında T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği yaptı. 31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er göreve gelmeden adaylık sürecinde bir çok toplantıda vatandaşlara vaadleriyle gündeme geldi.Kışla caddesindeki esnaflara verdiği söz yerle bir oldu. Ne demişti yıl sonuna kadar yerlerinizde kalacaksınz sonra sizlere bir konteynır çarşı kuracam… Ne demişti Sami Başkan; Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz mutlaka su’da indirime gideceğiz. Hatta daha fazla ilerisine gitti bedava dahi yaparız şeklinde.  Ne demişti personelle işimiz olmaz biz hizmet etmeye geliyoruz…Ne demişti adaylık sürecinde basın konteynırlarını ziyaretinde, Yerel basınla birlikte yöneteceğiz memleketemizi…Dedik ki Bankamatik personellerini açıklayın… Bir çok şikayet var dedik personellerinizden mobbing uygulama var mı?...Ve en önemlisi de ilk meclis topantısındaki ulusal basına malzeme olduğumuz borcu neden açıklamıyorsunuz..?
Tüm sorularımız havada uçuşmakla kaldı. Sami Er Başkan Kışla Caddesindeki esnafın aklıyla hakaret ederken, Maski’deki su faturalarına sessiz kalmayı tercih etti yada takmadı. Mobbing uygulama gözle görülür bir şekilde devam etmekte ama sessizliğini korumakta Sami başkan. Bir geldi ki meclisi dudak uçuklatan bir borç ile devraldıklarını dile getirdi. Açıkla ltf dedik ama halen beklemede sürümcemede borçlar. Bankamatik personellerini tek tek açıklamak zorundasın dedik yine yerel basınla alay eder gibi tık yok ses yok… 
Bunca sorunla boğuşurken Sami Başkan depremzede vatandaşlara su faturaların yükü yetmezmiş gibi Motaş’a emir vererek taşımaya zam yapmayı başardı. 
Dedik ki 6 şubat depreminde bir çok canımızı kaybederken neyin nesidir Kaysı Festivali.. Tık yok. Sami Başkan ne yerel basını ne ulusal basını nede STK’ları takmıyor. Ben tek başıma bir devletim mantalitesiyle hareket etmekte. Yanlış yoldasın Sami Başkan… Bir şehir ol mesela ; Malatya gibi . Lider dediğin önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır.. Kışla caddesinden tutunda Malatya’nın her bir mahallesi şikayetçi. Taksicisi, Minibüscüsü ve herşey den önemlisi depremzede vatandaşlar. Tek adam mantalitesini bırak bir kenara,,,
 

Bakmadan Geçme