Sağlıkta Gelecek, Dijital Sağlık ve Akıllı Hastanelerin Sağlığa Getirecekleri Vizyon

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından, bir ilk olarak sağlıkta gelecek, dijital sağlık ve akıllı hastaneler konularıın bir arada ele alınacağı online olarak MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un moderatörlüğünde

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından, bir ilk olarak sağlıkta gelecek, dijital sağlık ve akıllı hastaneler konularıın bir arada ele alınacağı online olarak MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Sağlıkta Gelecek, Dijital Sağlık ve Akıllı Hastanelerin Sağlığa Getirecekleri Vizyon” konulu E-Konferans’a Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖKAK Üyesi & TUSKA Başkanı Figen Çizmeci Şenel, Türk Philips CEO’su Haluk Karabatak, Türk Siemens Healtcare Genel Müdürü Enis Sonomel, Dubai Fakeeh Üniversite Hastanesi CEO’su Dr. Fatih Mehmet Gül ve MTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Gökçe katılacak.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜ-UZEM) sistemi üzerinden yapılacak olan “Sağlıkta Gelecek,Dijital Sağlık Ve Akıllı Hastanelerin Sağlığa Getirecekleri Vizyon” konulu E-Konferans 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 11:00’de başlayacak. E-Konferans aynı zamanda üniversitenin kurumsal Youtube sayfasında  (https://www.youtube.com/channel/UC1vdFuS3OMIn5jwOIUyAdKQ) ve Instagram sayfasında (@malatyaturgutozaledu) canlı olarak kamuoyu ile paylaşılacak.
 
MTÜ’den Bir ilk Daha 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Covid_19 salgını sürecinde eğitim ve akademik faaliyetleri ile topluma karşı sorumluluklarını kesintiye uğratmamıştır. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin (MTÜ-UZEM) üzerinden uzaktan eğitim faaliyetlerinin yanında, Covid_19 sürecinde çalıştay, konferans ve panellerde gerçekleştirerek akademik çalışmalarımız devam etmiştir.
Dünyanın gelmiş olduğu nokta itibariyle; sağlık sorunları, çok hızlı bir şekilde alan değiştirebilme ve yıkıcı etkisini arttırarak uzun süre devam etme potansiyeline sahip olmuştur. Gelişen bu durum nedeniyle; sağlık artık dünya için, insanlık için, insanlığın geleceği için, bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Dünyayı ve sağlık alt yapısını gençlerimizin yaşayacağı çağa göre hazırlamak zorundayız. 
Bu kez üniversitemizin MTÜ-UZEM sistemi üzerinden gerçekleştireceğimiz konferans programımız ile sağlıkta gelecek, dijital sağlık ve akıllı hastaneler konularını her yönüyle ele alarak ülkemizde sağlık alanında yenilikçi yaklaşımları gün yüzüne çıkaracağız.” dedi.
 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT’un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek E-Konferans’ın konuşmacıları ve konu başlıkları şu şekilde:

• Dr. Şuayip BİRİNCİ; Sağlık Bakan Yrd.
“ TÜRKİYE’DE KAMUDA DİJİTAL SAĞLIK UYGULAMALARI ”

• Prof. Dr. Muzaffer ELMAS; YÖKAK Başkanı 
“KALİTE ARAYIŞINA TEKNOLOJİNİN KATKISI”

• Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut; Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü
“ SAĞLIK KURUMLARINDA YENİLİK ARAYIŞI VE İNOVASYON KÜLTÜRÜ”

• Prof. Dr. Figen ÇİZMECİ; YÖKAK Üyesi & TUSKA Başkanı 
“SAĞLIKTA AKREDİTASYON SÜRECİNDE DİJİTAL DENETİM ve DENETİMLERİN GELECEĞİ”

• Haluk KARABATAK; Türk Philips CEO’su 
“ DİJİTAL SAĞLIK NEREYE GİDİYOR ? SAĞLIKTA GELECEK “

• Enis Sonomel; Türk Siemens Healtcare Genel Müdürü 
“ AKILLI HASTANE&DİJİTAL SAĞLIK BİRLİKTELİĞİ”

• Dr. Fatih Mehmet GÜL; Fakeeh Üniversite Hastanesi CEO’su Dubai/BAE 
“AKILLI HASTANE YURT DIŞI ÖRNEĞİ” 

• Dr. Öğr. Üyesi Gökhan GÖKÇE; Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakakültesi Öğretim Üyesi
“E-Hospital Nedir? Mekansız Tıp, Hastaneler Eve Sığar mı?”

Bakmadan Geçme