Sağlık hizmetleri de 'online'oluyor

Sağlık hizmetleri de 'online' oluyor

Dünyada birçok ünlü marka ekonomik sebeplerle mağazalarını kapatırken, e-ticaret yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Teknolojiden gıdaya, eğitimden tekstile pek çok alanda e-ticaret yaygınlaşırken, sağlık hizmetleri de son dönemde internetteki yerini almaya başladı.

Lokman Hekim Sağlık Grubu İş Geliştirme ve Proje Direktörü Dr. Ali Yakut, teknolojinin gelişmesiyle birlikte online alışverişe ilginin arttığını belirtirken On Birinci Kalkınma Planı'na göre Türkiye'nin e-ticaret hacmi geçen yıl 138,9 milyar lirayı bulduğunu belirtti. Yakut, internet üzerinden yapılan alışverişin 2023’e kadar 300 milyar liraya ulaşmasının hedeflendiğini aktardı. 

- “İnternetten şifa aranıyor”

Yakut, sağlık problemi yaşayan vatandaşların internet siteleri üzerinden şifa aradığına dikkati çekerek, “Teknoloji çağında yaşıyoruz. İnternet olmazsa olmazımız haline geldi. Ancak özellikle sağlık alanında interneti kullanacaksak, güvenilir kaynaklar tercih edilmelidir.” dedi.

İnternet siteleri üzerinden yapılan sağlık harcamalarında güvenilir kaynakların kullanılması gerektiğini belirten Yakut, “Lokman Hekim Sağlık Grubu olarak da bu alandaki ihtiyacı karşılamak için heryerdesaglik.com internet sitesini kısa süre önce devreye soktu. Böylece vatandaşlara online sağlık hizmeti alabilecekleri güvenilir bir alternatif sunmuş olduk” diye konuştu. 

- Güvenilirlik önemli

Özellikle sağlık alanında ürün satışı yapan çok sayıda site bulunduğunun altını çizen Yakut, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtti. 

Lokman Hekim Sağlık Grubu İş Geliştirme ve Proje Direktörü Dr. Ali Yakut, e-ticaret sayesinde sağlık ihtiyaçlarının da artık hızlı bir şekilde karşılanabildiğini ifade ederken, “Teknolojinin bu denli yayılması ve kolay ulaşılabilir olması dolandırıcıların da bu alana rağbet etmesine neden oldu. Bu yüzden alışveriş yapılırken arkasında sağlam şirketlerin bulunduğu güvenilir siteler tercih edilmelidir” diye konuştu. 

Yakut yeni dönemde işletmelerin itici gücünün dijitalleşme ve teknoloji olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme