Sağlık Çalışanlarına şiddet kınandı

Huzur Sen il Temsilcisi Hayrettin Eker Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin faillerini kınıyoruz

Huzur Sen il Temsilcisi Hayrettin EKER; Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin faillerini kınıyoruz;

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli Genel Cerrahi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Arife Şimşek’e görevi başında saldırı girişiminde bulunulduğu bildirildi.
personellerimizin, sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını Malatya Huzur Sağlık Sen olarak kınıyoruz.

Tek görevleri insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan hekiminden, hemşiresine hasta bakıcısından acil servisi görevlisine kadar, Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz. Doktorlarımız görev başında katlediliyor, 112 İstasyonları Kurşunlanıyor, Hastanelerde yaşanan saldırılar hız kesmeden sürüyor, vakaya giden 112 çalışanlarımız şiddete uğruyor. Ne yazık ki Şiddetin önüne geçilmesi için çaba harcanmasının yerine şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz.

“Sağlıkta şiddetin ulaştığı nokta artık dayanılmaz boyutlardadır. Gecesini gündüzüne katıp çalışan, hizmet veren fedakar sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmışlardır. Görevi sadece insan hayatını kurtarmak ve yegane amacı insana hizmet olan bu denli kutsal bir mesleği icra eden meslektaşlarımıza yapılan bu insanlık dışı davranışın başta arkadaşlarımız olmak üzere bizleri de derinden üzmüştür.

Sağlık personeli can güvenliğinden yoksun hizmet sürdürüyor.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Doktoru Öğretim Üyesi Arife Şimşek’e yapılan bu saldırı bütün sağlık camiası ve Türk milletine yapılmış olup bizleri derinden yaralamıştır. 

Bu tiplere gerekli cezalar verilmeli, bunlar ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaşmamalıdır. Sağlıkta şiddet, kınamayla çözüme kavuşmayacak veya en aza inmeyecektir. Tutuklu yargılama başta olmak üzere cezalar caydırıcı olmalıdır. Bunun cezalarla ve diğer yaptırımlarla gösterilmesi gerekir.

Malatya Huzur Sağlık Sen olarak Şiddet ile kınıyoruz.

İl Temsilcisi Hayrettin Eker

Bakmadan Geçme