Saadet Partisi Kadın Kolları'ndan Fidan dikimi

Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Orduzu Pınarbaşı'nda fidan dikimi çalışması gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Orduzu Pınarbaşı'nda fidan dikimi çalışması gerçekleştirildi. " Bir Fidan Dik, Kök Sal Medeniyete " temasıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık 200 adet fidan toprak ile buluşturuldu. 

Düzenlemiş oldukları etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, " Öncelikle bütün kadınlarımızın kadınlar gününü en içten, en samimi duygularım ile kutluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır. Bizler de Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle "Bir Fidan Dik, Kök Sal Medeniyete" temasıyla düzenmekte olduğumuz bu etkinlik kapsamında yaklaşık 200 adet fidanımızı toprakla buluşturacağız. Bugün ülkemizde iki varlık mütemadiyen şiddete maruz bırakılmaktadır. Bunlardan birincisi "kadın" ikincisi ise "toprak"tır. Gerek kadın gerek toprak hakettiği değeri ülkemizde görememekte ve bununla yanında bir de şiddet ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları, bu memleketin en derin yaralarıdır. Bildiğiniz üzere bugün yine kadına şiddet haberleri ile uyandık. Hemen her gün kanımızı donduran bir kadın cinayeti haberi ile karşı karşıya kalıyoruz. Yine belirttiğim gibi toprak da günümüz insanı tarafından şiddete maruz bırakılmakta ve her geçen gün orantısız bir şekilde büyüyen beton imparatorluğu tarafından topraklarımız hunharca istila edilmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik ile hem kadınlarımızın hem de toprağımızın maruz kalmakta olduğu şiddete ilişkin farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun yanında gerek kadınlarımıza gerek toprağımıza karşı sürdürülen şiddetin sona erdirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca düzenlemekte olduğumuz bu etkinlik ile ezelden beri şehit kanları ile sulanmış olan ve hâlâ şehit kanları ile sulanmaya devam eden vatan toprağına ve kanlarını vatan uğruna döken şehitlerimize olan minnet borcumuzu bir nebze olsun ifa etmek istiyoruz. Bu vesile ile son günlerde şehadete erişen mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. " diye konuştu. 

Bakmadan Geçme