Rektör Kızılay, TSİS İşçileriyle Bir Araya Geldi

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde çalışan işçilerle bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde çalışan işçilerle bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay işçilerle hem bayramlaştı hem de daha önce imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü hakkında bilgilendirmede bulundu.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (TSİS) Genel Başkanı Hakan Toy, Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Turgut, TÖTM Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Turgut Özal Tıp Merkezi Hastane Müdürü Ahmet Sönmez, TSİS Malatya Şubesi Başkanı Kenan Karateke ve işçiler katıldı.

İlk olarak konuşan TÖTM Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, depremler sonrası Turgut Özal Tıp Merkezi’nin önemli görevler üstlendiğine vurgu yaptı. Depremler sonrası Tıp Merkezi’ndeki sağlık çalışanlarının kesintisiz hizmet verdiğini anlatan Başkıran “Deprem sonrasında hocalarımızdan, hemşirelerimizden, asistanlarımızdan, temizlik personelimizden, hasta bakıcı personelimizden ve  bu dönemde emek veren bütün arkadaşlarımızdan  Allah razı olsun. Turgut Özal Tıp Merkezi kurumunun başında olmak, özveriyle çalışan arkadaşlarla beraber olmak benim için gurur vericidir.” dedi.

Daha sonra konuşan TSİS Genel Başkanı Hakan Toy, sağlık çalışanlarının hem pandemi hem de deprem sürecinde büyük bir gayret gösterdiğini söyledi. Deprem sonrasında el ele verilerek yaraların sarıldığını belirten Hakan Toy,  sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ülkemiz ne zaman dara düşse bu millet felaketlerin ve zorlukların üstesinden gelmiştir. Depremde de gördük ki herkes el ele vererek yaralarımızı beraber sarmaya başladık. Özellikle diğer işyerlerimizde de gördük. Bunu tüm ülke genelinde de gördük. Burada ayrımsız bir şekilde hem sağlık çalışanlarına hem de bölgedeki insanlara ev sahipliği yapılarak sahip çıkıldı. Bir pandemi dönemi geçirdik. Pandeminin getirdiği ekonomik kriz hem dünyada hem ülkemizde bizleri dara soktu. Bizler de sendikacılar olarak bunun mücadelesini verdik. Bu çerçevede yüzyılın felaketini ancak yüzyılın bir sözleşmesi ile bertaraf edebilirdik. Belki de yüzyılın çerçeve protokolüne imza attık. Herkese hayırlı olsun.”

Toy ayrıca işçilere desteğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a teşekkür etti.

Son olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nde İnönü Üniversitesinin iyi bir noktada olduğunu söyledi. TSİS ile daha önce imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü hakkında bilgi veren Rektör Kızılay, sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.

Depremin yaralarını sarmaya devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Asrın afetini yaşadık. Bir an önce de ayağa kalkmamız ve normale dönmeye gayret etmemiz lazım. Devletimizin, milletimizin gücü ve büyüklüğü ile kurumlarımızın ve tüm şehirdeki kardeşlerimizin yaralarını hep beraber sarıyoruz. Bundan sonra biz ‘deprem vurduğu için ağır yaralıyız’ diyerek duracak halimiz yok. Hep beraber daha çok çalışacağız ve kurumumuzu da daha ilerilere götüreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme