• Haberler
  • Genel
  • Pütürge Miryaylasında hayat standartları yükselecek

Pütürge Miryaylasında hayat standartları yükselecek

Malatya Pütürge Miryaylası Göleti Ve Sulaması Projesi Değerlendirildi.

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personelleri ile yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Malatya Pütürge Miryaylası Göleti ve Sulaması Proje Ara Raporu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Proje sahası, Pütürge İlçesi sınırları içinde, Malatya İl merkezinin yaklaşık 72 km güneydoğusunda bulunan Pütürge İlçesi’nin 5,9 km güneydoğusunda, Örnek Köyü’nün 1,9 km kadar güneybatısında yer almaktadır. 
Miryaylası Göleti, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde, temelden 75 m, talvegden 74 m yüksekliğinde inşa edilecek olup, depolanacak 3.379.000 m3 su ile gölet mansabında bulunan 7.900 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu yağmurlama ve damla sulama sistemleriyle sulanması sağlanacaktır. Gölet ve sulama tesislerinin inşa edilmesiyle sulu tarıma geçilecek olan civar yerleşimlerde yaşayanların gelirleri ve hayat standartları yükselecektir.
Gölet projesinin Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanması planlanmakta olup, akabinde bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilerek inşaatına başlanacaktır. 
Malatya ilimiz, Pütürge İlçemiz ve çiftçilerimiz için hayırlı olmasını dileriz.
 

Bakmadan Geçme