Pütürge'de Bilim Şenliği düzenlendi

Pütürge'de Bilim Şenliği düzenlendi.

Pütürge İlçesi Yatılı Bölge Okulu'nda, Pütürge Kaymakamlığı bünyesinde, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri ile paydaş kurum İnönü Üniversitesi'nin katılımlarıyla, bilimin büyüleyici dünyasını keşfetmek, öğrencilerin becerilerini geliştirmesi amaçlı Bilim Şenliği düzenlendi. 

Düzenlenen Şenlik sırasında, Her okul kendilerine ait stantlarda, öğrencilerin kendi çabalarıyla hazırlamış olduğu; basit makinelerin kullanımıyla yapılan deneyler, belirli kimyasalların etkileşime girmesiyle oluşan tepkimelerden yapılan çeşitli deneylerle etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler ile öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ile bilime olan meraklarının arttırılması amaçlandı.

Pütürge İlçesi Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen Bilim Şenliğine, Pütürge Belediye Başkanı Mikail SÜLÜK, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir BAHARÇİÇEK, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Bünyamin AKDEMİR, Prof. Dr. Rıfat GÜNEŞ, Prof Dr. Turgay SEÇKİN, Prof. Dr. Aziz PAŞAHAN, Doç. Dr. Ünal KÜÇÜK, Doç. Dr. Müslüm Murat MARAŞ, Doç. Dr. Hasan YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan PAŞAHAN gibi birçok akademisyen katılım sağladı.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet GÜLTEK, Prof. Dr. Süleyman KÖYTEPE, Doç. Dr. Fatih BULUT, Doç. Dr. Aydın AKTAŞ, Dr. Öğr. Üyesi İmren ÖZCAN ve Arş. Gör. Cihan Anıl BENLİ ve üniversite öğrencilerinin yapmış olduğu sunumlar ile deneyler öğrencilerin büyük ilgisini topladı. Ayrıca akademisyenlerin rehberliğinde düzenlenen etkinlik stantlarında, öğrencilere deney yapma ve keşfetme becerilerini geliştirebilmeleri için fırsatlar sunuldu.

Düzenlenen Bilim Şenliği sırasında, Pütürge Kaymakamı Ahmet Kasım TECİMEN yaptığı konuşmada, etkinliğin amacının öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak ve onları bilimsel düşünmeye teşvik etmek olduğunu belirtti. Ayrıca, öğrencilerin yaptıkları çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, gelecekteki bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Konuşması sırasında Pütürge Kaymakamı Ahmet Kasım TECİMEN gelen misafirlere ve paydaş Üniversiteye teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme