• Haberler
  • Genel
  • Prof. Dr. Yasemin Açık, Silikon Vadisi'nde temaslarda bulundu

Prof. Dr. Yasemin Açık, Silikon Vadisi'nde temaslarda bulundu

Prof. Dr. Yasemin Açık, teknoloji, inovasyon ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezi olarak bilinen ABD'deki Silikon Vadisi'nde ziyaretlerde bulundu.

Prof. Dr. Yasemin Açık, teknoloji, inovasyon ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezi olarak bilinen ABD’deki Silikon Vadisi’nde ziyaretlerde bulundu. Heyette, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı görevleriyle yer alan Prof. Dr. Açık, Kadın Sahipli İşletmeler Derneği (NAWBO) tarafından düzenlenen panelde Seza Çimento hakkında da bilgi verdi. 

Elazığ’da 2016 yılında faaliyete geçen Seza Çimento fabrikasıyla bölgedeki yaklaşık 10 bin kişinin hayatına dokunan Prof. Dr. Yasemin Açık, iş dünyasındaki çalışmalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev alıyor. Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nda (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Açık, TÜRKONFED ve İş Bankası’nın ortak projesi olan Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında ABD’ye gitti. Dünyanın önde gelen teknoloji, inovasyon ve sosyal medya şirketlerinin merkezi konumunda olan Silikon Vadisi’ne yapılan iş gezisinde Prof. Dr. Açık’a, Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık da eşlik etti. 

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Yaptığımız görüşmeler işlerimize ve ülkemize değer katacak”

Heyetin ziyaret ettiği yerler arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, San Francisco Ticaret Odası, Stanford Üniversitesi ve dünya genelinde bilinirliği yüksek önemli teknoloji şirketleri yer aldı. Girişimcilik ve teknoloji alanında önemli temaslarda bulunduklarını söyleyen Prof. Dr. Yasemin Açık, “Türkiye’nin dijital dönüşüm stratejileri, kadın girişimcilerin teknoloji ve inovasyon alanında global iş birliklerini geliştirme fırsatları, yenilikçi iş modelleri gibi ülkemizin ve sektörlerimizin gelişimine katkı sağlayacak önemli konularda fikir alışverişinde bulunduk. NAWBO tarafından düzenlenen panelde TÜRKONFED’in kadın girişimcilere yönelik çalışmalarını anlattık. Bu panelde Seza Çimento’nun hikayesi ve bölgemize sağladığı sosyo-ekonomik değer de katılımcılardan büyük ilgi gördü. TÜRKONFED olarak İş Bankası ile birlikte, TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı’nın ev sahipliğinde düzenlediğimiz network etkinliğinde ise teknoloji alanındaki girişimcilerle bir araya geldik. San Francisco’da yaşayan Türk iş insanlarının da yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda, yapılabilecek iş birliklerine ilişkin önemli adımlar atıldı ve etkileşimler gerçekleşti. Ziyaretlerimizde ve görüşmelerimizde ülkemizin kazanımlarını, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ve yeşil dönüşüm projelerini anlatarak Türkiye’nin büyüyen ve gelişen yapısına vurgu yaptık. Bu ziyaret kapsamında kurduğumuz dostluk ve iş ilişkilerinin işlerimize ve ülkemize değerli katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme