• Haberler
  • Sağlık
  • Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, Uyku Bozukluğu Hakkında Merak Edilenleri Paylaştı

Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, Uyku Bozukluğu Hakkında Merak Edilenleri Paylaştı

Deprem sonrası personel ve ailelerine yönelik olarak gerçekleştirilen Psikososyal Destek Hizmeti etkinliklerinde konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kartalcı

Deprem sonrası personel ve ailelerine yönelik olarak gerçekleştirilen Psikososyal Destek Hizmeti etkinliklerinde konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kartalcı uyku bozuklukları hakkında bilgiler aktardı.

Çevrim içi olarak Psikososyal Destek Hizmetleri Ekibi tarafından 8’incisi gerçekleştirilen “Uyku Bozuklukları” konulu etkinliğin moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Yüksel Çırak yaptı.

Etkinlik öncesi Yüksel Çırak, dinleyicilere Prof. Dr. Şükrü Kartalcı’nın özgeçmişi hakkında bilgiler sundu.

Özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Şükrü Kartalcı, deprem sonrası insanlarda kaygı bozukluğuna bağlı olarak uyku bozukluğunun geliştiğini söyledi.

Uykunun temel bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Şükrü Kartalcı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Uyku çok durağan bir yapı değil. Biz sanki uykuya yatınca hayat bitiyor sabah kalkınca devam ediyor gibi düşünüyoruz ama aslında öyle değil. Gündüz hayatımız kadar uykumuz da dinamik bir yapıdır. Uyku, içerisinde bir sürü fizyolojik olay hormonal biyokimyasal değişimlerin olduğu, hatta insan beyninde bir takım fizyolojik biyolojik değişikliklerin olduğu bir yapıdır.’’

Çeşitli yaş gruplarına göre uyku sürelerine de değinen Kartalcı, uykunun evreleri hakkında detaylara yer verdi.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Bakmadan Geçme