Özel Sporculardan İl Müdürü KAYHAN' a Ziyaret

Malatya Down Semdromlular Derneği Başkanı Nursel VARDI, Malatya Otizmliler Derneği üyeleri, özel sporcular ve aileleri, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN'ı

Malatya Down Semdromlular Derneği Başkanı Nursel VARDI, Malatya Otizmliler Derneği üyeleri, özel sporcular ve aileleri, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN’ı ziyaret ederek özel sporculara verdikleri destekten ötürü teşekkür ettiler.

 

Ziyaretçiler özel sporcu programında dolayı çok memnun olduklarını, artık çocuklarının iletişim, özgüven, sosyal beceri ve psikolojik yönden çok ciddi ilerlemeler kaydettiklerini ve hayata daha pozitif baktıklarını, bununda mimarının Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olduğunu söylediler.

 

Özel sporcuların koordinatör eğitmeni Ali KARACA ise Türkiye’de örnek bir eğitim modülü oluşturduklarını, orta- ağır düzeydeki özel sporculara bireylere ait 2 modül ve hafif düzeyli bireylere ait de 2 modül olmak üzere toplamda 4 modülden oluşan eğitim programını, 110 özel sporcuya uyguladıklarını belirttiler. Ayrıca çocukların artık yönergelere daha rahat cevap verdiklerini topluma adaptasyonda çok daha rahat olduklarını psiko-motor gelişimlerininde olumlu yönde olduğunu bunun ise koordineli bir ekip çalışması ile sağlandığını bu ekip çalışmasının en güzel şekilde olması için elinden geleni yapan Eğitim Şube müdürüne ve özelliklede Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ebu Bekir KAYHAN’a karşı müteşşekkir olduklarını beyan ettiler.

 

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN ise yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın özel sporculara yönelik çok ciddi desteklerinin olduğunu toplumun her alanında özel bireylerin yer alması için özveri ile çalışılması gerektiği yönündeki talimatlarından aldığımız güçle özel sporcularımıza yönelik çalışmalarada ağırlık verdik. Haftanın her günü özel sporculara eğitim veren örnek bir program hazırlanıp sporcularımıza uygulanmaktadır. Bu programın meyvelerini önümüzdeki süreçte özel sporcularımızın uluslararası platformdaki elde edecekleri başarılar ile hep birlikte göreceğiz. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın da özel sporculara yönelik özel ilgi gösterdikleri, tesis, eğitmen ve malzeme yönünden her türlü desteği sağlamakla başarıya ulaşmamıza öncülük etmektedir. Buradan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ziyaret sonunda İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, sporculara çeşitli hediyeler takdim etti.

Bakmadan Geçme