'Önceliğimiz Deprem'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci Malatya'da yapımında sona gelinen Ankara Esnaf Çarşısını ziyaret etti.

Ak Parti Yeşilyurt ilçe Başkanı Ramazan Yaylacı ile birlikte incelemelerde bulunan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada “Çarşıları hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. İnşallah 1 veya 1,5 sene sonra bu çarşılarda ticaret ve hayat yeniden başlayacak. Ama o çarşılarımız yapılana kadar geçici konteynerlarda veya ticarethanelerde faaliyetlerin esnafımız tarafından sürdürülmesi gerekiyor. Bu noktada Sanayi Bakanlığımızın, Fırat Kalkınma Ajansımızın ve Ankara Esnaf Odaları Birliği’nin katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyemizin, Valiliğimizin katılımlarıyla 150 dükkanı Malatyalı  esnaf kardeşlerimizin hizmetine sunmuş durumdayız. Kuraları çekildi bu dükkanların, elektrik işlemleri bittikten sonra buralar Malatyalı vatandaşlarımızın hizmetine açılacak” dedi. 

Tüfenkci, “Amacımız hiçbir esnafı mağdur etmemek. Hak sahiplerine gerek konutları, gerek ticarethaneleri yaparak milletin hizmetine sunmak. Bu noktada alternatif olarak hem yerinde dönüşümü hem de isteyen vatandaşlarımızın TOKİ’nin  yapmış olduğu toplu konutlara taşınmalarını veya köy konutlarına taşımalarını sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi deprem bizim birinci önceliğimiz ve deprem çalışmalarını da yerinde takip ederek şehrimizin yeniden ayağa kalkması noktasında bütün vekil arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme