Öğrenciler TechZirve'24 Etkinliğinde Bir Araya Geldi
İnönü Üniversitesinde kariyer odaklı konuşmalar ve teknolojiyle ilgili güncel konuları keşfetmek ve deneyimlemek amacıyla
İnönü Üniversitesinde kariyer odaklı konuşmalar ve teknolojiyle ilgili güncel konuları keşfetmek ve deneyimlemek amacıyla “Techzirve’24 Kariyer Yolculuğunda Teknoloji ve Yükseliş” konferansı düzenlendi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Google Developer Student Clubs ve Techcareer.net’in katkılarıyla hazırlanan “TechZirve’24” konferansına Techcareer.net ekibinden Enes Evkuran, Caner Şekerci, Mehmet Kadir Cırık, Caner Türe, Murat Mirgün Ercan ile Mustafa Özdemir ve öğrenciler katıldı.
TechZirve’24 konferansı, Enes Evkuran’ın kendi hayatını ve bilişim sektörüne nasıl girdiğini anlatmasıyla başladı. Evkuran, bilişim sektöründe çalışan kişi sayısının azlığına, bu sektörde çalışacak kişilere ihtiyaç olduğuna ve şirketlerin yazılım sektöründe kullandığı dillerden çalışanların hangi yazılım dillerini daha çok kullanmak istediğine değindi.
Evkuran, Techcareer.net’in bir kurum içi girişimi olduğunu söyleyerek, “Bizim amacımız bu tip etkinliklerde sizin gibi arkadaşları keşfettikten sonra ücretsiz eğitimlerle besleyip sertifika vererek platformumuzda verilen iş alanlarına sizi yerleştirmek.” dedi. Son olarak Enes Evkuran, Techcareer.net’in yazılım alanında verdiği ücretsiz eğitimlerden bahsederek konuşmasını bitirdi.
Girişimcilik hakkında bilgi veren Caner Şekerci, ilk olarak bir fikrin girişimcilik fikri olup olmayacağını açıkladı. Şekerci, bir fikrin girişimcilik fikri olabilmesi için bir probleme çözüm olması gerektiğini ve bu problemin başkalarınca da bir problem olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Bir girişim fikrini hayata geçirmenin onu büyütmenin ve iş modeli haline getirmenin zor bir aşama olduğunu belirten Şekerci, bu süreci kendi yaşadığı girişimcilik sürecinden örnekler vererek açıkladı.
Siber güvenlik konusuna değinen Mehmet Kadir Cırık “Siber güvenlik dediğimiz zaman aslında aklımıza herkesin bildiği gibi hackerlar, siber saldırılar, havalı ekranlar ve havalı filmler geliyor ama aslında siber güvenlik tam olarak bundan ibaret değil hatta daha az bir yüzdede bundan ibaret diyebiliriz.” dedi. Cırık, konuşmasını siber güvenlikteki çalışma alanlarından ve bu alanlar arasındaki farkları anlatmasıyla sona erdirdi.
Mehmet Kadir Cırık’ın konuşmasının ardından Murat Mirgün Ercan kariyerini nasıl seçtiğini ve bu yoldaki adımlarını anlatarak öğrencilere bir an önce çalışmak istedikleri alanı seçmeleri gerektiğini vurguladı.
Caner Türe ise mobil uygulama geliştirme nedenleri, mobil uygulamanın önemi ve etkileri hakkında bilgi verdi. Pandemi sürecinden sonra mobil uygulamaların e-ticaret sayesinde arttığını ifade eden Türe, Android ve IOS cihazlardaki güncellemelerin farklarından ve kodlama dilleri arasındaki farklardan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.
Son olarak Mustafa Özdemir, bilgileri kaydederken hangi sistemlerin kullanıldığına ve dünyanın artık hangi sistemde bilgilerini saklamaya başladığına değindi. Özdemir, konuşmaların ardından soruları cevapladı.
“TechZirve’24 Kariyer Yolculuğunda Teknoloji ve Yükseliş” konferansı yazılım hakkında bilgi yarışmasının ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.