Öğrenci yurtları rezervasyonla 18-25 yaş arası gençlere açık olacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Malatya'da Battalgazi Kız Öğrenci Yurdu ve İlhan Akıncı Erkek Öğrenci Yurdu yaz aylarında rezervasyonla 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz olarak açacak

Yaz aylarında öğrencilerin seyahat ederken konaklayabilmesi amacıyla öğrenci yurtları rezervasyonla 18-25 yaş arası gençlere açık olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda kız öğrencilerin konaklaması için KYK Battalgazi Kız Öğrenci Yurdu, Erkek Öğrencilerin konaklaması için de KYK İlhan Akıncı Erkek Yurdu belirlendi.

Yurt konaklama sistemi ile ilgili şartlar ve usuller Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı.

Buna göre; Gençler KYK tarafından belirlenmiş yurtlarda 1 Eylül tarihine kadar yararlanabilecek. Yurtlardan sadece 18-25 yaş arasındaki gençler yararlanabilecek. Öğrenci olma şartı aranmayacak. Konaklama başvuruları ile ilgili yurt müdürlüğü ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soy isim ve TC kimlik numarası ile rezervasyon yolu ile yapılacak.

Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden TC kimlik kartı fotokopisi alınacak. Konaklayacaklardan ücret alınmayacak. Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 3 gece kalınabilecek.

Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmet sunulmayacak.

Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 13:00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 13:00’de boşaltılması gerekiyor.

Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05:00 ve son giriş saati 01:00 olarak uygulanacak.

Odalar konaklama süresinde her gün 13:00 – 17:30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltacağı belirtildi.

Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılacağı aktarıldı

Bakmadan Geçme