Narko Nokta

narko nokta standı

Bağımlılık sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozarak Dünyanın tamamını tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olmasının yanında ülkelere mali açıdan büyük zarar veren toplumsal bir problemdir.
Toplumsal güvenlik sorunu olan uyuşturucu madde kullanımı ve bununla bağlantılı suçlar toplumsal gelişimimizin önünde ciddi bir tehdit oluşturuyormaktadır.
Uyuşturucu güvenlik sorunları yanında başta terör örgütleri olmak üzere suç örgütlerinin finansmanı için önemli araçlardan biridir.
Sayılan tüm bu nedenlerden dolayı İçişleri Bakanlığımız tarafından Mart ayı "Başka yol yok uyuşturucuya geçit yok" sloganıyla farkındalık, mücadele, kararlılık içinde eylem ayı olarak kabul edilmiştir.
Bu kapsamda Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Malatya Park AVM içerisinde açılan" Narko Nokta" standımızla  uyuşturucunun zararları korunma tedbirleri ve uyuşturucu ile ilgili farkındalık faaliyetleri yapılmaktadır. Standımız sayın Valimiz Aydın BARUŞ ve İl Emniyet Müdürümüz sayın Ercan Dağdeviren tarafından ziyaret edilerek çalışmalar yerinde incelenmiştir.

Bakmadan Geçme