Muhtarlar'dan ABYB'ye Ziyaret

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayısı Kentli Yeşilyurt -Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Alaattin Aktaş ve yönetimi Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayısı Kentli Yeşilyurt -Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Alaattin Aktaş ve yönetimi Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.
Dernek Başkanı Aktaş, "İlkeli, Seviyeli,tarafsız  haberler yapan Malatya'mızın sevilen basın mensubu arkadaşlarımızı bugün ziyaret ediyoruz.   Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın mensubu arkadaşlarımıza sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum." dedi.


Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayısı Kentli Yeşilyurt -Battalgazi Muhtarlar Derneği hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, " Derneğimize bağlı muhtarlarımız ile istişareler halindeyiz.Mahallelerimizde gördüğümüz eksiklikleri ivedi olarak kurum veya kurumlara anında iletiyor ve takip ediyoruz.Yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ABYB(Anadolu Basın Yayın Birliği) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, "187 yıldır muhtarlık müessesi devam etmektedir. Siz değerli muhtarlarımız yerel yönetimin ve kamu kurumların en yakın mesai arkadaşlarısınız.Hepimizin hayali aynı.Daha yaşanabilir bir Malatya için çalışıyoruz.Şahsım derneğim yönetim kurulum ve tüm üyelerim adına bugüne kadar vermiş olduğunuz destek, çaışma azmi ve birlikteliğiniz için teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler." dedi.
Başkan Yavuzkurt konuşmasına, " Çalınmadık kapı, gidilmedik ocak, alınmadık gönül bırakmamak gibi öncelikleri olan bu devlet anlayışının, devletimizin varlığı ve bekasının da odak noktası olduğu unutulmamalıdır.
Muhtarlarımız, devletimizin gören ve gözeten gözü, aziz milletimizin derdini, elemini işiten kulağı, milletimize uzanan şefkat eli, insanımızın tasa ve sevincinde arkasında dağ misali duranıdır."şeklinde konuştu.
 Ziyarette Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayısı Kentli Yeşilyurt -Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Alaattin Aktaş, Başkan Yardımcısı İlyas Mahallesi Muhtarı Faik Şahin, Yeni Hamam Mahallesi Muhtarı Murat Erdoğan, Ortaköy Mahallesi Muhtarı Mahmut Kocaman, Cevherizade Mahallesi Muhtarı Vedat Kuru'da katıldı.
Konuşmaların ardından Başkan Alaattin Aktaş ve Başkan Yardımcısı Faik Şahin tarafından, ABYB Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Başkan Yardımcısı Said Yalçın'a plaket takdim edildi.
 

Bakmadan Geçme