• Haberler
  • Eğitim
  • Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'Erdem Projesi' Tanıtımı Yapıldı

Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'Erdem Projesi' Tanıtımı Yapıldı

Malatya Battalgazi'de Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'Erdem Projesi' Tanıtımı Yapıldı

Battalgazi Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarına yönelik “Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi Destek 2021 Programı” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden maddi destek almaya hak kazanan okulumuzda 2021 -2022 Eğitim - Öğretim yılında proje faaliyetleri tanıtımı gerçekleştirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "İmam Hatip Okulları Öğrenci Başarısının Artırılmasına Yönelik Ar-Ge Çalışmaları" kapsamında “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarına yönelik farkındalık ve destekleme faaliyetidir. “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal-kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlâkî, insani ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla 2020 yılında başlatılan Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi 2021 yılında da devam etmiş olup, Battalgazi Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Malatya’da İmam Hatip Liseleri arasında hibe desteği almaya hak kazanmış tek İmam Hatip lisesidir.

Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim kapsamında okulumuzun 12. Sınıf öğrencilerinin Üniversiteye hazırlamak için akademik, psikolojik, sosyal faaliyetler gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin özellikle akademik başarılarını artırmaya yönelik ve üniversitede hedefledikleri bölümlere yerleşmeleri amacıyla çalışmalarına destek olmak amacıyla nitelikli söyleşiler, atölye çalışmaları, psikososyal görüşmeler, geziler ve ders çalışma faaliyetleri yer alacaktır.

Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi kapsamında, Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kılınç “Projemiz Malatya’da 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılı için tek proje olma özelliğini taşıyor.” Bu yıl okulumuz ilk defa mezun verecek, okulumuz da birincil hedefimiz öğrencilerimizin üniversite sınavında başarılı olmalarına destek olmaktır. 

Malatya Battalgazi’de Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 'Erdem Projesi’ Tanıtımı toplantısında, Projeden sorumlu ekibimiz Müdür Yardımcısı Hülya KILIÇ, Proje Başkanı, Seher YUMRUTEPE, Başkan Yardımcısı, Nurhan GENÇ, Akademik Ve Mesleki Söyleşiler Sorumlu Öğretmeni, Mehmet Emin YAĞMUR, Basın Ve Tanıtım Sorumlusu, Mustafa Cüneyt Yalçın, Psikososyal Atölyeler Sorumlusu, Abdullah ÇAMURLU, Edebi Atölyeler Sorumlusu, Selahaddin TUNÇ ve Şevket KARLIK, Proje Destek Ekibi Ela SEZEK ve Emine KAPLAN, Akademik Çalışmalar Sorumluları M. Sait BULUT ve Mehmet HASKUL tarafından gerekli çalışma takvimleri belirlendi. 

Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi kapsamında, çalışmaları okulumuz da okuyan 12. Sınıf öğrencilerimiz arasından sınavla seçilecek 50 (Elli) öğrencimiz ürerinde uygulanacak. 12. Sınıf Rehber ve Ders öğretmenlerimiz, Destekleme ve Yetiştirme Kursları 12. Sınıf öğretmenlerimiz ile tüm okul personelimizle birlikte yürüteceklerdir. Proje bu anlamda Uzaktan Eğitimin akabinde ayrıca telafi niteliğinde olacaktır.

Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi kapsamında okulumuzda eğitim ve öğrenim gören üniversite sınavına hazırlanan 50 öğrenciyi kapsayacaktır. Bahsi geçen proje ile öğrencilerin akademik başarısını arttırma yanında öğrencilerin psikososyal ve kişilik gelişimi de hedeflenmektedir. Ayrıca İmam Hatip Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin üniversite eğitimini devam ettiren öğrenci sayısının oranını arttırmaktır.

Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Projesi kapsamında, Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Faaliyetleri Eylül – Mayıs ayları içinde her ay şu şekilde uygulanacaktır.

1-    Proje Tanıtım Faaliyetlerinin yapılması (Web sitesi, Yerel ve Ulusal Basında duyuru, Sosyal Medya Paylaşımları, Poster, Afiş, El ilanları, kitapçık, Proje Kitabı vb)
2-    Her ay en az iki deneme sınavı yapılması
3-    Akademik Başarı Atölyeleri kurulması (Ders Çalışma, Hedef Belirleme, Motivasyon, Öğrenme Psikolojisi vb)
4-    Türk Klasikleri, Dünya Klasikleri ile İslami Eserler okumalar yapılarak öğrenciler arası yorumlamalar yapılması
5-    Üniversite Gezileri düzenlenmesi ( İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Cumhuriyet Üniversitesi)
6-    Kariyer Planlamasında Mesleki Buluşmalar Söyleşisi, düzenlenmesi (Doktor, Hâkim, Din Görevlisi, Asker, Öğretmen, Mühendis Mimar vb.)
7-    2021 -2022 Eğitim - Öğretim yılında ‘Veli Buluşmaları’ düzenlenmesi
8-    ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ziyareti ve Söyleşi yapılması
9-    İzleme ve Değerlendirme Toplantıları düzenlemesi
10-    Hedef Belirleme ve Motivasyon düzenlemesi (Ön Test – Son Test)
11-    Deneme Sınavı düzenlemesi (Ön Test – Son Test)

Bakmadan Geçme