• Haberler
  • Gündem
  • Muğla'da aile hekimine şiddet: Sağlıkçılar iş bırakma eylemi yaptı

Muğla'da aile hekimine şiddet: Sağlıkçılar iş bırakma eylemi yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan aile hekiminin kalbi durdu. Aile hekimi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken saldırganlar da yakalandı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Aile hekimleri olarak, zor çalışma şartları, uygunsuz hukuksuz kışkırtılmış hasta talepleri ve bitmek bilmeyen angaryalar ile mücadele ederken, şiddet olaylarının yaşanmasını kabul etmiyoruz bu nedenle Muğla’da bir basın açıklaması yapmak ve 1 gün iş bırakmak üzere toplandık." diyerek federasyon olarak olayı kınadıklarını belirtti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi'nde hasta ve yakını ile tartışan ve darp edildiği de öne sürülen kalp hastası Dr. Tezvar'ın kalbi durmuştu. 112 acil servis ekibi ile Bodrum'da özel bir hastaneye sevk edilerek entübe edilen ve anjiyo yapılan aile hekimi yoğun bakıma alınırken hekime saldıran hasta ve kardeşi gözaltına alınmıştı.

Aile Hekimleri, sağlık çalışanlarına şiddeti kınamak üzere olayın gerçekleştiği Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanıp basın açıklaması yaparak 1 gün süreyle iş bıraktıklarını açıkladı.

"Hayati tehlikesi devam ediyor"

Basın açıklamasında konuşan AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Aile Hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan meslektaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor." dedi.

Nehir, "Bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken, fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir. Sağlıkta şiddet Sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil ülkemizin sorunudur. Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

Bakmadan Geçme