MTÜ Öğrenci Yaşam Merkezi Hizmete Girdi
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesindeki 24 Ocak depreminde hasar gören askeri hangar modernize edilerek Öğrenci Yaşam Merkezine dönüştürüldü.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesindeki 24 Ocak depreminde hasar gören askeri hangar modernize edilerek Öğrenci Yaşam Merkezine dönüştürüldü.
2018’de ise kuruluşu ile birlikte Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne devredilen 12 yıllık Battalgazi Yerleşkesinde öğrencilere yönelik olarak ilk kez öğrencilere yönelik Yaşam Merkezi kazandırıldı.
24 Ocak depreminde zarar gören askeri hangar, 4 aylık bir çalışma sonucunda modernize edilerek Öğrenci Yaşam Merkezine dönüştürüldü.
Öğrencilerin sosyal ve kültürel aktivite ve ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan Öğrenci Yaşam Merkezinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve öğrencilere yönelik idari birimler de faaliyet gösterecek.
Düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanı Danışmanı Ziraat Mühendisi İbrahim Dönmez, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Veysel Işıldar, Müftüsü Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ile davetliler ve üniversite mensupları katıldılar.
Açılış öncesi İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu dua ile başladı.
Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Danışmanı Ziraat Mühendisi İbrahim Dönmez, “Burada ciddi bir emek var, Allah utandırmasın, inşallah gençlerimiz, geleceğimiz çocuklarımız buradan azami bir şekilde faydalanır ve bunun karşılığını ülkemize vatanımıza milletimize ve ailesine tabii ciddi manada verilir, diye inanıyorum. Çünkü biz önce onlara yatırım yapacağız ki daha sonra karşılığını alacağız. Biliyorsunuz ki vermeden almak yalnızca Allah’a mahsus.Önce bizim onları eğitmemiz lazım ki o gençlerden bir şeyler bekleyelim, onlar bir şeyler başarmaya azmetsinler. Bizim görevimiz yaşadığımız tecrübeleri onlara aktarmak, onlar da inşallah bunlardan gerekli dersleri alıp daha iyi noktaya götüreceklerdir. Ben inanıyorum ki bunu iyi şekilde yapacaklar. Biz sadece onlara rehberlik yapacağız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Bugün üniversitemiz 2020-2021 eğitim yılına başladı. Maalesef hüzünlü bir açılış. Covid-19 nedeniyle öğrencilerimiz yok ama onlar bizi izliyorlar, bugün sabah açılış dersini yaptık. Onlar da bir an önce gelmek için maske, mesafe ve temizlik kuralı ile bekliyorlar. İnşallah en kısa sürede bu süreci atlatacağız. Sayın cumhurbaşkanımızın takdirleri ile 11 Eylül 2018’de, üniversitemiz bugün Tıp Fakültesiyle, toplamda 6 fakültemiz olmak üzere bu yıl 5 bin 200 öğrencimizle eğitime öğretime başladık. Uzaktan eğitimlerimiz üniversitemizin kendi yazılımlı ile yerli ve milli uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden başladı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’mızda ikinci üniversitenin kurulması, Malatya’mıza farklı bir hava kazandırmış oldu, ivme kazandırmış oldu. Özellikle sayın rektörümüzün çalışmaları ve gayretleri sayesinde kısa sürede üniversite yerli yerine oturmuş oldu. Bir çok çalışmalara imza attılar, bugün yeni bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Bu açılışın Battalgazi’mize, Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kaydetti.
Açılışın ardından davetliler Öğrenci Yaşam Merkezini gezdiler.