Mor Reyhan'da 3. Hasat Dönemi

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Alım garantili olarak sözleşmeli ekimlerin gerçekleştiği tarlalarda gerçekleştirilen hasat esnasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; ‘’Mevsim sıcakları birden birdenbire bastırdı, zarar görsede ürün devam ediyor, önceki yıllara göre biraz düşük çünkü ortam sıcaklığı çok fazla ama bitki suyu seven bir bitki dolayısıyla üçüncü hasadını yapıyoruz. Arapgir ile özdeşleşen ve sadece Arapgir’de yetiştirilebilen Mor Reyhan artık Arapgir’in vazgeçilmezi.  

Herkesin bildiği gibi, sağlık için reyhanı tüketin reyhan için diyoruz. Sofralarımızın vazgeçilmezi sağlığımız için çok yüksek miktarda içeriğe sahip, mide ve bağırsak konusunda da ciddi şifa verici bir bitkidir. İnsanlarımızın bağışıklık sistemi gün geçtikçe yaşama dayalı, strese dayalı olarak düşüyor. Dolayısıyla bu da tam tersine bağışıklık sistemini çok güçlü antioksidanlarıyla yükseltiyor. 
Üreticiler her yıl olduğu gibi tarlalarını ekti hasat dönemleri her yirmi günde bir yenileniyor, zaten dört beş hasat yapılıyor. Arapgir Belediyesi olarak hasadı yapılan bütün ürünleri alım garantisiyle 2015 yılından bugüne tarlalardan toplanılan yaş Reyhanları alıyoruz, Arapgir Belediyesi Yöresel Ürünler Kurutma ve Paketleme Tesisimizde hem kurutma hem de farklı ürünlere çevirme konusunda ki işlemleri yapıyoruz.
Mor Reyhan Dünya markası olmuş durumda, büyük bir talep var. Aslında Malatya’nın sembollerinden birisi. Bölgeyi tanıtan, taşıyan ve aranılan bir ürün yelpazesine sahip Belediye uhdesinde üniversiteler ile yaptığımız çalımalar 120’ye kadar ürün yelpazesini genişletti. Katma değerli 120’ye yakın ürün modellendi bir çoğu devam ediyor. Her saha da varız, dolayısıyla Reyhanda Üzüm gibi artık Arapgir’in vazgeçilmezi.
Üreticilerimiz de birbirinden kaliteli, bu işi atadan miras bugüne kadar yapmış ve nasıl yetiştirileceğini, hangi tohumun, hangi dönemde, hangi sedirlerle, hangi ortamda dikileceğini ve sulamasından çapalamasına, hasat edilişinden en son aşamasına kadar her şeyini bilen üreticilerimiz ile çalışıyoruz.
Şahsım olarak üreticilerime, öncelikle bu ürünü çoğalttıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah bu coğrafya ya ayrı bir güzellik vermiş adeta bir cennet bitkisi. Zaten hareket noktamız buydu Rahman Suresi 12’deki hoş kokulu bitkiler, reyhanlar diyor. Reyhana direkt atıfta bulunuyor. Bu nedir diye araştırmaya başlamıştık, çok büyük bir içerik ile karşılaştık. Aktif uçucu esasiyelleri çok fazla ve yağında 283 farklı bileşen ortaya çıktı. Dolayısıyla her sahada karşılık bulan bir içeriğe sahip ve sadece Arapgir’de yetiştirilebiliyor. Adı da MOR REYHAN. Sağlığınız için reyhan için.’’

Bakmadan Geçme