Milli feraset ve tavizsiz milli duruş ister

MHP Genel Başkan Başdanışmanı, 25.-26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarına tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi  Genel Başkan Başdanışmanı, 25.-26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarına tepki göstererek "Devlet adamlığı birikim ister, küresel malumat değil, milli feraset ve tavizsiz  milli duruş  ister" dedi

Televizyonda sunucunun 'Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna  Babacvan7ın verdiği cevaba da dikkat çeken Ersoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şöyle dedi:
"Babacan cevap veriyor; “iktidar düşman üretiyor, düşman üretmeye ihtiyacı var” diyor. Devlet adamlığı  birikim ister,küresel malumat değil, milli feraset ve tavizsiz  milli duruş  ister."
GEÇMİŞİ HATIRLATAN KONUŞMA
Bu arada Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Ali Babacan'ı eleştirdiği paylaşımda yayınladığı videoda da yaptığı bir konuşmadaki sıkıntılara atıfta bulunurken şunları söyledi:
"Arkadaşlar, şu soruları kendi vicdanınıza sorun. Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi değil. Bu mesele, Hareketimizin lideri, büyüğümüz Devlet Bahçeli'nin de şahsi meselesi değil. 
Hep birlikte şu soruları sorup cevap aradığımızda hakikatin ne olduğu gün be gün ortaya çıkar. 
Şimdi bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten irade dese ki, ben Basra Körfezinden Akdeniz'e uzanan yapılanmanın içerisinde Ayn El Arab'ı yeniden Kobani görmenize sessiz kalacağım. Suriye'nin kuzeyinde tıpkı Irak'ın kuzeyinde yaptığımız gibi PKK'nın PYD yapılanmasına göz yumacağım. Benim ne işim var ElBab'da, benim ne işim var İdlib'de. Türk askerlerini oradan çekip bizim güvenliğimiz benim patates tarlamın sınırına kadar. Bunu de; Ege Adalarındaki haklarından vazgeç, Akdeniz havzası içerisindeki sismik aramalarla oradaki rezerv olan kaya gazlarıyla ilgili dünyanın gelecek 50 yılını, 100 yılını kurtaracak olduğu söylenen önemli miktarda onların sismik araştırmalarında yerleri belli olan ve sakinlendiğinde artık çıkarma noktasına gelen gazlardan da vazgeç. Benim ne işim var kaya gazları ile, sana havagazı yeter anlayışı... 
Onun ötesinde 6-7 Ekim olaylarını, beraberinde terör örgütüyle işbirliği tescillenmiş bir siyasi kuruluşun genel başkanlığını yapıp milleti sokağı indirerek sokakta kürt çocuklarını kırdıran, ismini zikretmediğim şahısları serbest bırakan, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlerle el sıkışıp PKK ile uzlaş... Bunları yaparken de terör örgütüne silah gönderdiği için yardım yataklık ve lojistik destek yaptığı için görevden alınan ve yerine kayyum atanan malum yerlerdeki belediye başkanlarını bulundukları yere iade edin. İade etmekle de sınırlı kalmayıp AB yerel yönetimler özerklik şerhini de kaldırın, ortada hiç düşman kalmaz! 
Pekala bu kadar taviz verilerek Devlete sahip olunur mu? Olunmayacağı bunlar oluyor."

Bakmadan Geçme