Milletvekili Çakır'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Milletvekili Çakır'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturmak için önemli bir tarihtir.


            Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerlerle ölçülmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin fırsatlardan eşit düzeyde yararlanabilmesi için her türlü imkân sunulmaktadır.

Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Asıl olan engelli ve engelsiz olmak değil, insan olmaktır. Bizim inancımızın ve gönül medeniyetimizin de sırrı da budur.

Engelli Vatandaşlarımıza destek olmak toplumsal sorumluluğumuzdur.

Empati kuralım, engelleri birlikte ortadan kaldıralım.

Spordan sanata hayatın her alanında başarılarıyla bizleri gururlandıran tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en samimi dileklerimle kutluyor, aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum.

Bu vesileyle; Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli vatandaşlarımıza selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.

Ahmet ÇAKIR

Malatya Milletvekili

Bakmadan Geçme