Milletvekili Babacan'dan Malatya Ticaret Borsası'na Ziyaret
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Ticaret Borsası'nı (MTB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Milletvekili Babacan, Malatya’daki temasları kapsamında MTB’yi ziyaret etti. MTB Başkanı Ramazan Özcan, Malatya’nın tarım ve hayvancılığı hakkında bilgi verirken, toplantıda kentin tarım ve hayvancılıkta yaşadığı sıkıntılar ile yapılan yatırımlar masaya yatırıldı.
MTB Başkanı Ramazan Özcan, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Malatya’da tarım ve hayvancılıkla ilgili Milletvekili Babaca’a bilgi veren Başkan Özcan, “6 Şubat depreminin üstünden yaklaşık 8 ay gibi bir süre geçti. Ama hayat devam ediyor. İçinde bulunduğumuz şartlara rağmen, Malatya’yı yeniden geçmişte yaşadığımız o güzel haline döndürmek için her alanda yoğun bir çalışma var. Milletvekilimizde seçildiği günden itibaren sahada yoğun bir çalışmayla vatandaşlarımızla görüşüyor. Gerek kalıcı konutların yapılması gerekse de şu anda acil olan konteynerlerde yaşayanların, yaşamlarımın devam ettirmeleri için yoğun bir mücadele var. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Malatya’yı en güzel bir şekilde ayağa kaldırmak için birlikte çalışacağız. Yaşanan sıkıntıları da kendilerine aktararak işbirliği içinde çözüm odaklı olarak her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.
Malatya Ticaret Borsası'nın son birkaç yıl içerisinde önemli projeleri hizmete kazandırdığını aktaran Başkan Özcan, bünyelerinde ilkleri ve enleri barındıran bu projelerin global ölçekli projeler olduğunu kaydederek, “Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, Süt Toplama Merkezi ve Soğuk Zincir Projesi ile Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi gibi tarım ve hayvancılık sektörlerine hitap eden bu yatırımların kent ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunan projeleri hayata geçirdik” ifadelerini kullanarak, Milletvekili Babacan’a ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise, “Başkanımızla çeşitli meseleleri ara ara paylaşıyoruz. Ticaret Borsamız bundan sonra Malatya’yı birlikte ayağa kaldırmada bizim en önemli partnerlerimizden biri olduğunun farkındayız. Bu yüzden de esasen Malatya nasıl ayağa kalkar sorusunun cevabını birlikte vereceğiz. Burada en önemli husus bir defa Malatya ticaretini, hem Malatya’nın var olan zenginliklerini farklı bir noktaya taşıyarak özellikle deprem sonrası Malatya’yı ayağa kaldırmanın, sonrasında da bu depremin öncül etkilerinin, ilk etkilerinin inşallah biraz hafifletilmesinin ardından belki daha orta vadede Malatya’yı bir üst lige taşırız, onu birlikte yürüteceğiz, birlikte üstleneceğiz” dedi.
“Gerek Ankara nezdinde gerek bürokrasi nezdinde, siyaset nezdinde, gerekse Malatya’da kurumlarımız ve vatandaşlarımız nezdinde takip etmeye çalıştığımız ve sürekli gündemimizi doğrusunu isterseniz gece gündüz gündemimizi domino eden Malatya’nın akut sorunları var” diyen Babacan, şunları söyledi:
“Yani barınmasından, geçici barınmasından kalıcı barınmasına, esnafın durumundan çarşı esnafının durumuna, ticaretin yeniden nasıl dinamizme edileceğine, oradan Malatya’nın nasıl ayağa kalkacağına, bir yandan şehrin demografik yapısına, kültürel durumuna, ekonomik hacmine, bunların hepsine bir arada vaziyet etmek durumundayız. Dolayısıyla bunu birlikte icra edeceğiz. Bir yandan da şu acil meselelerimizi bir düzene koyduktan sonra, şehir kendisine geldikten, şehir kendini toparlandığını gördükten sonra Malatya’da hakikaten daha orta ve uzun vadeli Malatya’yı farklı bir yere taşıyabilecek başlık başlık, madde madde, sektör sektör neleri birlikte inşa edebiliri konuşacağız. Yani aynı durumu eğitimde, sağlıkta, ticarette, tarımda, sanayide, farklı sektörlerde Malatya’yı üst lige taşıyacağız. İnşallah acil olan meseleleri yoluna koyduktan sonra bu ortak aklı o zaman Malatya’nın faydasına daha güçlü bir şekilde sunacağız. O yüzden Ticaret Borsamız Malatya’nın tarımını ve aynı zamanda Malatya’nın hayvancılığını, bizim en temel can damarımız kayısımızı, kayısımızın bundan sonraki rotasını, seçim sürecinde başkanımızla bunları konuştuk, hala konuşuyoruz. Dünyanın geldiği yeni dönem, yeni durum, iklimin etkileri, iklim değişikliğinin yansımaları, bunlara ilişkin gerçekten özellikle kayısımız başta olmak üzere, tarımımızı, Malatya açısından bir ekonomik can damarı olduğu gerçeğinden hareketle gerçekten hangi koşullara sahibiz, yapısal mı, geçici mi problemler neler bunu birlikte tartışacağız. Sizin bize vereceğiniz verilerle, sizin bize vereceğiniz iç projeksiyonla biz bunu mümkün olduğunca Ankara nezdinde, bürokraside, siyasette, mecliste, farklı alanda bu meseleleri çözmeye çalışacağız. Eğer kayısı iklim değişikliği olgusu dolayısıyla yapısal bir probleme doğru gidiyorsa, ya da farklı tarımsal ürünlerimiz çeşitli noktalarda zarar görmeye başladıysa bunu daha büyük maliyetlerini yaşamada önünü keseceğiz. Önünü keserek bu yeni gelişen durumlara tabiri caizse adapte olacağız, oralara hazırlık yapacağız, başka bir yol açacağız. Sonrası mevcut durumdaki tarımımızı daha verimli hale nasıl getirebiliriz. Bunu ticari faydaya daha fazla nasıl taşırız.”
Kayısı ihracatı noktasında elde edilen gelirin sevindirici olduğunu kaydeden Babacan, “Sağ olsun başkanımız çok büyük güzel rakamlar bizimle paylaşıyor. Yani kayısı ihracatımızla hakikaten çok güzel noktalara geldik. Bunu ortak akılla, işin içerisine bilimsel aklı katarak sırf ben bu yüzden geçen Kayısı Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ettim ve uzun uzun bununla ilgili görüştüm. Devamında Turgut Özal Üniversitemizin fakültesinin dekanı ve hocaları ile görüştüm. Tarım İl Müdürlüğümüz ile görüştüm. Yani bu meseleye katkı sunacak bütün akılları birleştirerek hakikaten Malatya’nın daha yüksek rakamlara hem ihracat bakımında hem iç ticaret hacmi bakımında nasıl ulaşabileceğini birlikte tartışacağız. Çünkü Malatya ve diğer şehirler de böyledir. Büyütecekse bu büyütecek. Bu hacmi büyütmemiz lazım. Bu hacim artarsa Malatya zaten kendisi gelişir, kendisi büyür. Malatya zaten kendisi gelişirken bölgesini kalkındıran bir şehir. Böyle bir özelliği var. Yani beşerî sermaye gücü, kültürel sermaye gücü, mali sermaye gücü bölgesinin her zaman en lokomotif olan, en ileri gelen şehirlerinden birisidir Malatya. Dolayısıyla bu hacmi büyütmek için ortak neler yapabiliriz. Malatyamızın doğrudan doğruya sanayi bakımından da bu ihracat oranlarını, ihracat rakamlarını, sanayicilerimizi bu işin içerisine nasıl katabiliriz. Bunu birlikte tartışacağız. Malatya’yı birlikte büyüteceğiz” diye konuştu.